Publicitate Stiri de Pitesti
pub@stiridepitesti
Acasă Stiri La mulți ani, Colegiul Al. Odobescu! 99 de ani de învățământ de...

La mulți ani, Colegiul Al. Odobescu! 99 de ani de învățământ de elită

pub@stiridepitesti

La 10 noiembrie 1919, la Pitești erau inaugurate cursurile Școlii normale de Băieți, având 134 de elevi, instituție a cărei menire era pregătirea învățătorilor atât de necesari în condițiile făuririi Romăniei Mari.
Pe 6 octombrie 1920 Regele Ferdinand I al României a semnat Înaltul Decret nr. 4045, prin care s-a aprobat ca Școala Normalã de la Pitești sã poarte numele de „Alexandru Odobescu“.
De-a lungul timpului, Odobescu a trecută prin mai multe transformări, fiind chiar și Școala Normalã de Învãțãtoare sau Școala Medie Mixtã Nr. 3 de 10 ani „Alexandru Odobescu“, începutul etapei învãțãmântului liceal.

În perioada 1967 – 1968, în condițiile trecerii la învãțãmântul liceal de 12 ani, instituția a primit titulatura de Liceul Nr. 3 „Alexandru Odobescu“. La sfârșitul acestui an școlar nu au fost absolvenți pentru cursurile de zi.

Pe 17 septembrie 1973, anul școlar 1973 -1974 s-a deschis în localul actual al liceului, situat în strada Pescarilor Nr. 20, cartierul Rãzboieni. Școala era patronatã atunci de I.R.N.E. Colibași.

La1 septembrie 1974 Liceul „Alexandru Odobescu“ a devenit Liceul de Electrotehnicã și Fizicã, instituție școlarã specializatã mai ales în pregãtirea personalului mediu necesar industriei și cercetãrii energetice nucleare din județul Argeș, iar de la 1 septembrie 1993, denumirea oficialã a instituției a devenit Liceul Teoretic „Alexandru Odobescu“ Pitești.

Joi, 8 noiembrie, Consiliul Școlar al Elevilor C.N.A.O. va organiza un spectacol cu momente de teatru si muzică, pregătite de Clubul de Teatru si Clubul de Muzică din cadrul liceului, pentru a marca împlinirea a 99 de ani. Elevii și cadrele didactice îi așteaptă pe foștii elevi și nu numai să fie alături de ei, la sediul colegiului din Războieni, cu începere de la ora 10.00.

Exit mobile version