Minune! Un primar sărac din Argeș donează terenuri scumpe bisericii. Dar din dar se face rai funciar

In materialul „Exclusiv. Cum au pus mahării din Argeș mâna pe terenurile din Ștefănești, dar și ginerele lui Băsescu. După ce a luat parcul copiilor din Pitești, afaceristul Gheorghe Badea ocupă și Ștefăneștiul” arătam cum terenurile din Ștefănești au ajuns în posesia unor venetici, în timp ce proprietarii de drept încă se judecă, așteptând justiția…divină. Aceste dubioase puneri în posesie s-au făcut pe vremea foștilor primari Dorin Bărbuceanu (USL) și Ion Nistor, preot.

Astăzi ne oprim la Dorin Bărbuceanu, un mare evlavios. Primar al Stefăneștiului timp de 16 ani, până în 2017, s-a hotărât să facă niște donații către biserică, ca marii boieri. Mai ales că nu dădea de la el…

Frumos gest! Numai că treaba stă cam ca în „Secretul lui Bachus” – „de unde?”

Mihail Dorin Bărbuceanu este din Săpata, de profesie dascăl.Toată viața a locuit într-un apartament grecesc la Ștefanesti și oricâte economii ar fi facut nu putea sa aibă vile, apartamente, terenuri și pământ cât să doneze și la alții!

Atât el cât si zeci de cetățeni, culmea coincidenței, tot din Săpată (despre acest subiect pe larg în edițiile următoare) au acum terenuri și case pe locul unde alții trebuia DE DREPT să aibă. Și ca orice creștin care se respectă, ”binele” făcut și l-a sculptat în piatră, ca să rămână cunoscut pentru posteritate faptul că a donat bisericii, din pământurile altora 3000 de metri pătrați.

Tot din fotografii reiese clar că marele liberal nu a fost niciodată în opoziție cu PSD, și mai ales niciodată o victimă a hainilor social democrați, ci a mers la braț cu familia viceprimarului Ion Mihalcea, împreună cu care a mai donat un teren. Ca de la nașu mare! Fără număr pentru biserică…

Știri de Pitești va prezenta și alte episoade uimitoare despre dispariția și acapararea terenurilor din Ștefănești de politicieni (grecul Iani Popa – senator PNL, refugiat cu familia în Argeș a primit pământ aici, Dan Manu, președinte CJ și-a făcut casă la Ștefănești pe terenul altcuiva, ba există o întreagă stradă pe care locuiesc numia judecători și avocați), și să nu-l uităm pe cetățeanul de onoare al Piteștiului, Gheorghe Badea – Subansamble, mare amator de terenuri care nu-i aparțin.

Localitatea Ștefănești, proclamată oraș, deși nimic nu o recomandă pentru acest statut, este singura din țară care nu a pus nici până acum în posesie foștii proprietari de terenuri, însă plătește despăgubiri și de câte o mie de lei pe zi pentru nepunerea în posesie. In acest moment nu mai există nici un metru de pământ liber în Ștefănești. Dorin Bărbuceanu deține acum funcția de consilier local la Ștefănești, din partea PNL.