Grădina Zoologică din Piteşti are, începând din luna iulie un nou membru. Este vorba despre un pui de tigru născut în captivitate şi ai cărui părinţi pot fi vizitaţi, de asemenea, la Zoo Trivale.

Puiul de tigru a venit pe lume cu trei săptămâni înainte de termen, tocmai de aceea a avut nevoie de îngrijiri specifice în prima perioadă a vieţii sale. El a fost hrănit artificial cu lapte praf special pentru feline şi perfuzat timp de o săptămână, acceptând ulterior laptele matern.

Angajaţi ai grădinii Zoologice l-au păzit zi şi noapte până a trecut peste orice risc. Acum, puiul de tigru are trei luni şi face deliciul vizitatorilor. Este extrem de jucăuş, curios şi plin de energie.

Tigrişorul s-a născut pe 17 august 2018. Mama sa, Sheba, are 13 ani şi provine de la Zoo Turda iar tatăl, Caian, de 14 ani, a fost adus de la Zoo Sibiu. Tigroaica a fost foarte devotată având grijă în permanent de micul pui. Sheba mai are trei pui care au venit pe lume la Zoo Piteşti acum 5 ani, sunt 3 femele: Mara, Maria şi Miranda, cunoscute în cadrul Grădinii Zoologice din Piteşti drept din “Cele trei M”. În prezent puiul locuieşte cu toată familia de tigri.
Este de remarcat faptul că a fost posibilă naşterea în captivitate a unui pui de tigru, acest lucru dovedind că Grădina Zoologică din Piteşti oferă condiţii bune animalelor pe care le are în întreţinere.

Tigrul nu are încă nume, tocmai de aceea vom cere părerile piteştenilor pentru a-l boteza pe juniorul de la Zoo. Propunerile sunt: ASH, BALUGA, DEXTER SAU THOR şi veţi putea alege numele favorit pe pagina de facebook a primăriei municipiului Piteşti.