Sâmbătă, românii vor aniversa 100 de ani de la Marea Unire, eveniment care va fi marcat în toată țara. Cu această ocazie, Inspectoratul Județean de Jandarmi Argeș va lua măsuri suplimentare, atrăgând atenția, printr-un comunicat de presă că va suplimenta acțiunile de monitorizare şi descurajare a grupurilor de persoane cu un comportament care tulbură ordinea şi liniştea publică.

Cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri de la 1 decembrie 1918, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş va intensifica măsurile şi acţiunile specifice de asigurare a ordinii publice şi siguranţei cetăţenilor în vederea bunei desfăşurări a evenimentelor.
Astfel, în perioada 30 noiembrie – 02 decembrie a.c., jandarmii argeşeni vor asigura măsurile
de ordine publică pe toată raza de competenţă din judeţul Argeş.
Misiunile jandarmilor au în vedere, în principal, prevenirea şi combaterea oricăror fapte care
aduc atingere legilor şi normelor de convieţuire social, depistarea, identificarea şi dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit acest gen de fapte, monitorizarea şi descurajarea grupurilor de persoane cu un comportament care tulbură ordinea şi liniştea publică.
Totodată, peste 200 de cadre vor participa atât în cadrul defilării forţelor armate şi depunerilor de coroane, cât şi în cadrul misiunilor de asigurare a ordinii publice.
Vă invităm pe această cale să participaţi la festivităţile militare organizate cu prilejul Zilei Naţionale a României., se arată într-un comunicat al Jandarmerie Argeș.

Reamintim, că pe Facebook au fost create evenimente unde a fost lansat îndemnul ca cetățenii să se întoarcă cu spatele la paradele jandarmilor, cu trimitere directă către protestul din august, când Jandarmeria a fost acuzată în spațiul public că a făcut uz de forță.