România a sărbătorit astăzi 100 de ani de la Marea Unire din 1918, prilej pentru oficialități să facă un tur de forță prin mulțimi. Nici autoritățile din Argeș nu au făcut excepție, șefii Consiliului Județean Argeș și cei ai Prefecturii, împreună cu parlamentari, în special ai PSD, deplasându-se prin mai multe orașe ale județului unde au participat la manifestările și paradele dedicate Centenarului.

La Mioveni au făcut o haltă unde s-au mai încălzit puțin la celebrul resturant de la piață, unde amfitrion a fost și de data aceasta primarul Ion Georgescu. Dar nu asta este de condamnat, până la urmă este normal să mânânce și ei o fasole cu cârnați și să închine un pahar la un moment atât de festiv, dar de ce au fumat în restaurant?

Legea spune clar că în incinte nu se fumează, cei care o încalcă, de la patronii unităților la fumători, fiind pasibili de amendă. Să fim egali, numai că unii sunt mai egali ca alții. In imagini apar președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu și președintele PSD Argeș, și senator, Șerban Valeca pufăind din greu pe acorduri de muzică folclorică. Nu au fost singurii care au umplut scumierele… dar cum zice un banc mai neortodox:
Ea, romantică: „Ia, uite, ninge, fulgișori peste tot…„
El: „Ce vrei, fă, e iarnă…”

Deci e iarnă, nu se cade ca șefii județului să dârdâie la colțul restaurantului cu mahoarca în gură.

Vedeta evenimentului a fost însă și de data aceasta, prefectul Emilian Dragnea. Păstruns de înălțătorul moment sau poate doar de frig, Emilian Dragnea ține o cuvântare: „Mulțumim pentru invitație prefectului Ion Georgescu!”
Cui, domn prefect? Să-i spună cineva că deși nici acum nu-i vine să creadă, tot el este prefectul Argeșului. O fi Ion Georgescu șeful său pe linie de partid, dar deocamdată este încă primar la Mioveni.

Ca să dreagă busuiocul, doctorul Dan Manu, președinte CJ, zice: ”Mulțumim pentru invitație prefectului G!”

Glume de 1 Decembrie! La oficialități ne referim.