De la 1 decembrie, bugetarii vor primi o indemnizație de hrană în valoare de 300 de lei, lunar.

În Legea salarizării unitare se arată că: „Începând cu 1 decembrie 2018, ordonatorii de credite acordă obligatoriu, lunar, indemnizaţii de hrană reprezentând a 12-a parte din două salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată, cu excepţia personalului Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiţiei – Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe, Serviciului de Protecţie şi Pază şi Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, precum şi a personalului poliţiei locale care, potrivit legii, beneficiază de drepturi de hrană în temeiul Ordonanţei Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”.
O astfel de indemnizație primeau până acum doar angajații din Ministerul de Interne, Ministerul Apărării, Ministerul Justiţiei, SRI, SIE şi SPP, câr și cei din Poliţia Locală.
Însă, aceste indemnizații se vor acorda în cooncordanță cu numărul de zile lucrate efectiv, așa cum se întâmplă și cu bonurile de masă.

Sursa www.dcbusiness.ro