Chiar dacă unii dintre ei abia știu să scrie, zeci de copii din Pitești descoperă misterele programării. În viitor, dintre ei, firmele de software și nu numai, își vor recruta angajații. CoderDojo Pitești este numele clubului care organizează astfel de cursuri, și și-a început activitatea în 26 mai 2018, totul fiind făcut pe bază de voluntariat. Mentorii le predau copiilor gratuit, părinții nu plătesc nimic, singura problemă fiind cea a spațiului. Deoarece cursurile se țin sâmbătă, prea puține instituții publice, în special școlile, sunt dispuse să-și deschidă gratis ușile. Așa că Dojo-ul desfășoara activități săptămânal, sâmbăta, între orele 11.00 și 13.00, în cabinetul de informatică al Școlii Generale ”Virgil Calotescu” Bascov. Astăzi, cei 50 de copii cu vârste între 7 și 16 ani au încheiat anul împreună, lăsând mouse-ul pentru o pizza și gaming-ul pentru un colind.

Alin Dincă este cel care a pus bazele dojo-ului și explică de ce este important ca societatea să se implice pe bază de voluntariat în educația viitoarelor generații – pentru ca România să nu se depopuleze în viitor, mai ales în ceea ce privește tinerii educați.

Micii IT-iști știu însă să-și trăiască copilăria și altfel decât virtual. Sâmbătă au cântat colinde și s-au bulgărit în curtea școlii.