Publicitate Stiri de Pitesti
pub@stiridepitesti
Acasă Politica PSD a hotărât ca OUG pentru amnistie și grațiere să se dea...

PSD a hotărât ca OUG pentru amnistie și grațiere să se dea pana pe 15 ianuarie

pub@stiridepitesti

Decizie de ultimă oră în PSD. Guvernul condus de Viorica Dăncilă va da Ordonanţă de amnistie şi graţiere, până pe 15 ianuarie. Ordonanţa de Urgenţă va fi semnată şi asumată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader și ar cuprinde pedepsele până în zece ani, care vor fi iertate.

Pentru ca ordonanţa să intre în vigoare imediat, Parlamentul va fi convocat în sesiune extraordinară. Cu acest prilej, în ianuarie se va dezbate şi bugetul de stat pe 2019.

Marian Oprişan, liderul PSD Vrancea, a cerut, de la tribuna Consiliului Naţional al PSD, premierului Viorica Dăncilă şi ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să se folosească de prevederea constituţională şi să dea amnistia şi graţierea.

Tot la Consiliul Național PSD, Liviu Dragnea a declarat :  „Nu înțeleg de ce cuvintele de exemplu, amnistie sau graţiere reprezintă o blasfemie. Când se vorbeşte în România despre amnistie şi graţiere, e ca şi cum am vorbi că avem vreo bombă atomică şi ne gândim dacă o folosim sau nu împotriva UE şi a lumii. Eu nu mă tem să folosesc aceste cuvinte”. El a mai spus că trebuie găsită o soluţie pentru repararea ”nedreptăţilor” şi a abuzurilor.

Exit mobile version