Şamanii din Peru s-au reunit pe o plajă unde prin ritualuri străvechi au făcut previziuni pentru anul care stă să vină. Aceștia au adus cu ei portrete ale importanților lideri politici și s-au rugat pentru armonie internațională. Veștile nu sunt însă prea bune.

Șamanii încearcă an de an prin ritualuri speciale să prezică viitorul. În 2019, spun ei, ne aşteaptă numeroase dezastre naturale precum cutremure şi erupţii vulcanice. Au previziuni bune pentru cei din Venezuela. Şi asta pentru că şamanii peruani prezic îndepărtarea de la putere a lui Nicolas Maduro, scrie digi24.ro.Pentru a citit viitorul, şamanii peruani s-au adunat pe o plajă din capitala Lima. Au adus cu ei portretele unor preşedinţi precum Donald Trump şi Vladimir Putin sau ale dicatatorului nord-coreean Kim Jong-un. Au bătut pozele liderilor cu flori, frunze şi le-au stropit cu esenţe parfumate, spun ei, pentru a aduce armonie pe scena politică internaţională. Nu au veşti bune însă pentru preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro.

Marino de Santos – şaman: Statele Unite vor interveni pentru a-l îndepărta de la putere pe Nicolas Maduro pentru totdeauna pentru că le face mult rău cetăţenilor din Venezuela. Asta ni se arată. Că vor fi alegeri şi va fi democraţie. Nu este democraţie în Venezuela, este mult rău.
Dezastrele naturale nu vor ocoli omenirea nici în 2019, prezic şamanii peruani, care atrag atenţia că efectele încălzirii globale îşi vor face simţită prezenţa din plin, anul viitor.
Jairo Osco – şaman: Ne aşteaptă numeroase dezastre. Prezicem şi ni se arată că vor urma multe erupţii vulcanice. Cutremurele vor continua. Este ceea ce primim pentru tot răul pricinuit Mamei Natură. Marea este şi ea supărată şi va continua să afecteze umanitatea.

Un astfel de ritual, care datează din epoca incaşilor, are mare trecere şi printre peruanii zilelor noastre, iar rugăciunile şi prezicerile şamanilor sunt ascultate cu mare interes de toţi cei care vor să ştie din timp ce le rezervă viitorul.