Anul 2018 la Biroul teritorial Pitești al instituției Avocatul Poporului, birou care deservește județele Argeș și Vâlcea a acordat 766 de audiențe din care au fost reținute 304 petiții și au fost deschise pentru soluționare 91 de dosare. S-a răspuns la 218 apeluri telefonice, au fost efectuate 5 anchete și 3 sesizări din oficiu.

Anchetele au vizat presupusa încălcare a art. 34 (dreptul la ocrotirea sănătății), art. 49 (dreptul la protecție a copiilor și tinerilor), art. 50 (dreptul la protecție a persoanelor cu handicap), art. 52 (dreptul persoanei vătămate de o autoritate publică) și s-au derulat la Comisia de expertiză medicală din cadrul Casei Județene de Pensii Argeș, Autoritatea Națională a Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale, Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Primăria municipiului Pitești, Centrul de asistență medico-socială din comuna Lădești, județul Vâlcea. Sesizările din oficiu s-au decis cu referire la presupusa încălcare a art. 22 (dreptul la viață și la integritate fizică și psihică), art. 35 (dreptul la un mediu sănătos), art. 49 (dreptul la protecție a copiilor și tinerilor) și art. 50 (dreptul la protecție a persoanelor cu handicap) și s-au referit la comisia de expertiză medicală din cadrul Casei Județene de Pensii Argeș, siguranța locurilor de joacă pentru copii pe raza municipiului Pitești, lipsa marcajelor pentru trecerea de pietoni în vecinătatea unităților școlare de pe raza comunei Băiculești, județul Argeș.

O parte dintre aspectele care au făcut obiectul anchetelor și sesizărilor din oficiu se află încă în lucru pentru a fi clarificate în concordanță cu reglementările legale în vigoare., se arată într-un comunicat de presă remis ȘtiridePitești.ro.

Cetățenii care doresc să se adreseze acestei instituții o pot face la sediul din str. Garoafelor nr. 6 (cartier Eremia Grigorescu), telefonic la numărul 0248 211 101 și la adresa de email: [email protected].