Romania este tara din UE cu cele mai mari resurse de gaz natural. În Marea Neagră avem peste 270 de miliarde de metri cubi. Conform datelor privind consumul de gaze din România, aceste resurse ar acoperi singure, fără producţia actuală, cererea internă a ţării noastre pe o perioadă de 25 de ani. Cu toate acestea doar 35% dintre gospodarii sunt racordate la reteaua de gaz, restul de 65% din populatia Romaniei se chinuie cu lemne de foc. Desi avem cele mai mari resurse de gaz din UE iar pretul lemnelor de foc a crescut de 4 ori din 2012, de cand guverneaza PSD, nu s-a mai infiintat nicio distributie de gaz noua.
Partidul National Liberal a luat atitudine si a reusit modificarea a doua legi esentiale: “Legea energiei electrice si a gazului’’- prin care se reda competenta autoritatilor locale de a infiinta distributii de gaz si “Legea Offshore”-prin care se asigura banii necesari pentru finantarea acestor investitii din taxele incasate de statul roman din exploatarea zacamintelor din Marea neagra. PNL se angajeaza ca in patru ani de guvernare sa dubleze numarul localitatilor racordate la reteaua de gaz.
ADRIAN MIUŢESCU, preşedinte PNL ARGEŞ a declarat : „Aproape 60 de localităţi din Argeş nu sunt racordate la reţelele de gaze, ceea ce este inadmisibil, într-o Românie a anului 2019, care are zăcăminte importante de gaz. Iar la nivel naţional sunt doar 35% din gospodării racordate la gaze naturale. Spre deosebire de noi, Ungaria, care nu are gaze naturale, are peste 80% din localităţi racordate la gaz.”

In urma studiului facut de Comisia Economica a PNL Arges , cu privire la reteaua de distributie existenta a gazelor naturale pentru judetul Arges, Consilierul Judetean, GHEORGHE ALECSEI declara: “ PNL Arges a inceput o campanie de strangere de semnaturi in localitatile vaduvite de aceste retele de gaz. In urma campaniei, consilierii locali liberali din aceste comunitati vor propune proiecte de hotarare Consiliilor Locale respective de extindere a distributiei de gaz.”