Compania Altex se alătură programului Rabla pentru electrocasnice, astfel încât clienții săi să își poată achiziționa la preț redus produsele preferate, beneficiind de ofertele companiei și, în același timp, scăzând voucherul primit prin program din prețul final. Retailerul pune la dispoziție cumpărătorilor frigidere și combine frigorifice, mașini de spălat rufe și aparate de condiționat de o foarte bună calitate, produse de branduri renumite și cu funcții care merită cu siguranță schimbarea aparatului vechi cu unul nou, net superior.

Ministerul Mediului a lansat programul național Rabla pentru electrocasnice, concept ce presupune înlocuirea echipamentelor uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic. Ușor de accesat, programul este unul binevenit pe piața românească și își propune să aibă beneficii clare atât pentru cei care vor profita de ocazie pentru a-și moderniza aparatele din locuință, cât și pentru mediul înconjurător.

Înscrierea în program este simplă și la îndemâna oricărui utilizator de internet: persoanele care doresc să beneficieze de reduceri trebuie să acceseze aplicația electronică de pe website-ul Administrației Fondului pentru Mediu și să urmeze pașii indicați, completând cu atenție datele care li se solicită. Ulterior completării, cumpărătorul se prezintă direct la comerciant și își achiziționează echipamentul dorit, pe baza voucherului primit. Suma din voucher se scade din valoarea finală a facturii, iar predarea echipamentului vechi se face odată cu primirea celui nou.

Voucherele se acordă pentru achiziționarea produselor electrocasnice din categoria mașinilor de spălat rufe, frigiderelor, combinelor, lăzilor frigorifice și aparatelor de aer condiționat și au valori între 200 și 400 de lei, în funcție de tipul de aparat cumpărat:

200 de lei pentru mașini cu eficiență A++
300 de lei pentru mașini cu eficiență A+++
300 de lei pentru aparate de aer condiționat cu eficiență A+++ sau A++ la răcire
300 de lei pentru aparate frigorifice A++
400 de lei pentru aparate frigorifice A+++