Scandalul de la Primăria Ștefănești pare o poveste fără sfârșit. De-a lungul timpului s-au creat mai multe tabere, atât între cei care reprezentau puterea și opoziția, cât și în interiorul aceluiaș cerc de influență. Mai nou, primarul Jenica Dumitru, care pare depășită de situație, ar fi chemat Laboratorul de Analiză Mintală pentru directorul Casei de Cultură, Lavinia Năstase, care până de curând îi era o foarte apropiată prietenă.

Pe de altă parte, primărița continuă războiul cu mai toți consilierii locali, inclusiv cu cei ai PSD, partid pe listele căruia a candidat la alegerile din 2016. Nici cu șeful ei direct de partid, deputatul Nicolae Velcea, președinte PSD Ștefănești, primarul nu a reușit să aibă o relație de colaborare. Intrebat de situația de la Ștefănești, care a făcut din nou vâlvă în presă, dar mai ales în rândul cetățenilor din Ștefănești, Velcea, care a fost acuzat de Jenica Dumitru că este un venetic pe meleagurile Brătienilor, a declarat pentru Știri de Pitești:
Eu nu am voie să mă bag în administrație, dar după cum știți atât ei, cât și viceprimarului Ion Mihalcea, le-am retras sprijinul politic. Practic PSD se află în opoziție cu doamna primar, asemeni partidelor de opoziție. Eu sunt un admirator al femeii, dar cu doamna primar nu am reușit să am o comunicare, deși m-am dus în întâmpinarea dumneai de mai multe ori. Continuă să se plângă că nu-i votează consilierii proiectele. Nu este adevărat, când au fost proiecte urgente și de interes, consilierii au venit la ședințe și au votat, cum ar fi deszăpezirea, programele dedicate elevilor și altele. Dar nu pot vota proiecte fanteziste, cum ar fi asfaltări de străzi care ar necesita un buget cam cât are Piteștiul.”

Pentru următoarea ședință a Consiliului Local Ștefănești, primarul a pus pe ordinea de zi asfaltarea mai multor străzi, fără însă a atașa și un raport din care să reiasă de ce este necesară asfaltarea străzilor respective. Numai pentru o singură stradă ar fi nevoie de 137 de miliarde de lei vechi, unde ar urma să se construiască piste de biciclete.

Referitor la faptul că într-o postare pe Facebook, primarul a scris: ”
Nicolae Velcea este ultimul intrat pe lista de parlamentari a PSD Argeș, grație prieteniei cu un cunoscut primar argeșean. Este din Ștefănești, dar n-a locuit aici până anul trecut.. În 2016 când a vrut să candideze la primarie avea notorietate 4%,adică nici toți vecinii și rudele nu si-l aminteau!În 2020 partidul vrea să îl pună să candideze iar Ștefanesti să fie predat cu arme,bagaje,pamanturi,afaceri și alte interese orasului vecin care e dispus să arunce sute de mii de euro în campanie.”, deputatul a declarat:
”Sunt născut și crescut în Ștefănești, aici am părinți, frați, doamna primar și-a făcut mutație când a candidat. Cât despre faptul că vreau să candidez la primărie, deocamdată nici nu se pune problema.”