Alocatiile copiilor se vor dubla, de la 84 de lei la 150 de lei, dupa ce parlamentarii au votat, joi, un amendament PNL in acest sens la Legea bugetului de stat.

Totodata, alocatiile pentru copiii de pana la 2 ani se majoreaza de la 200 la 300 de lei. Masura ar urma sa intre in vigoare de la 1 martie. Au fost 123 de voturi pentru si 119 impotriva la amendamentul initiat de liberalul Robert Sighiartau.

„Amendandamentul PNL sustinut de familiile din Romania, de peste 4,5 milioane de copii, a trecut. Le multumesc tuturor celor care au votat pentru. Este victoria societatii romanesti care a pus presiune pe parlamentarii guvernarii care nu au ascultat unii dintre ei de ordinele lui Dragnea. Nu este majorarea nici a lui Dragnea, nici a PSD.

Este amendamentul PNL si victoria romanilor. Amendamentul prevede cresterea alocatiilor de la 84 de lei la 150 de lei pentru copiii care au varsta de 2 si 18 ani, iar pentru copiii care au varsta de o luna si doi ani vor primi de la 200 de lei la 300 de lei alocatie majorata”, a declarat Sighiartau.

Desi au existat si parlamentari ai Puterii care au aprobat amendamentul (18 voturi UDMR, 3 PSD, 3 ALDE, un vot de la minoritati), vicepresedintele ALDE Varujan Vosganian a cerut reluarea votului invocand motive tehnice. A fost luata o pauza de consultari, dar votul pe acest amendament nu s-a reluat.

Potrivit PNL, impactul bugetar va fi de 2,13 miliarde de lei, iar ca sursa de finantare liberalii indica excedentul asigurarilor sociale.