În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti au acţionat pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie, acționând pe drumurile din orașe și municipii, precum și din afara localităților.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 412 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 110.000 lei, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de circulație 38 de permise de conducere și au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii Secției de Poliție Rurală Stâlpeni l-au depistat pe C.M., de 32 de ani, din Țițești, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, fără a deține permis de conducere.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal.

Au fost depistați și șoferi care s-au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice. In Curtea de Argeș, a fost oprit în trafic un bărbat de 41 de ani, din Șuici, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal.
Un alt tânăr, de 23 de ani din Ștefan cel Mare a fost depistat băut la volan, în comuna Rociu. Totodată, în urma verificărilor, polițiștii au stabilit că mopedul nu este înmatriculat sau înregistrat, iar cel în cauză nu deține permis de conducere.
Tânărului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Și în acaestă cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334, 335 și 336 din Codul Penal.