Aflându-ne la Secția III a municipiului Pitești cu alte probleme, am surprins pe cameră cum o bătrână, o doamnă prezentabilă, reclama că este victima unei hărțuiri telefonice. Pe șablonul că este sunată din diverse motive, pensionara care se simțea hărțuită se adresează ofițerului de la Secția de Politie III Razboieni, rugându-l să o ajute. Umiți, am văzut cu proprii ochi, cum băiatul de la geam o persiflează fără jenă fată de vârsta, sexul sau fosta meserie a femeii.

Doamna: Sunt hărțuită la telefon în fiecare zi!

Polițist: Eu nu răspund la numerele de telefon necunoscute. Bine ar fi să nu răspundeți la numerele pe care nu le cunoașteți.

Doamna, într-o ironie fină, pe care polițistul părea că nu o pricepe: Dumneavoastră sunteți mai școlit, vedeți cifrele pe telefon… Eu nu le văd..

După discuția asta, doamna a fost chemată într-un birou. Când a ieșit ne-a spus că s-a rezolvat NIMIC. Atunci i-am sugerat să renunțe la intervențiile degeaba la Secția 3 si să-și schimbe numărul de telefon.

Reacția doamnei, neprețuită: Păi și nu puteau să-mi spună așa de la început, fără să mă mai umilească?

In edițiile următoare vom arăta și alte realizări ale celebrei Secții 3 Pitești: plângeri la care nu se răspunde cu lunile, intimidări ale polițiștilor, femei amenițate de puștoaice cu bătaia, țepe date taximetriștilor, etc.