PNL dorește ca  şi angajaţii din privat să primească de la stat vouchere de vacanţă. Contravaloarea acestora ar urma să fie dedusă din impozitul pe venitul microîntreprinderilor, respectiv din impozitul pe profit.  În acest sens, PNL a depus deja un proiect de lege, în Parlament.

Liberalii spun că, prin această propunere, se asigură un tratament similar angajaților de la privat și de la stat și se elimină discriminarea în privința veniturilor. „Acordarea acestor vouchere de vacanță și celor din mediul privat va stimula și industria turismului, aducând încasări suplimentare la bugetul de stat. Angajatul din sectorul privat căruia îi cresc veniturile își poate petrece o vacanță în țară, cu rol de recuperarea capacității de muncă, iar acesta va avea un grad de motivare ridicat și așa putem vorbim despre creșterea productivității muncii”, spune liberalul Ion Ștefan.

În prezent, voucherele de vacanţă sunt acordate doar angajaţilor de la stat. În valoare de 1.450 lei, acestea vor fi acordate angajaţilor din sectorul public şi în următorii doi ani – 2019 şi 2020, potrivit deciziei Executivului Dăncilă