După modelul Cea mai frumoasă asociație de locatari din Pitești, concurs inițiat de primăria locală, Știri de Pitești lansează concursul Cel mai frumos balcon adăugat. Nu vom face prea multe comentarii asupra legimității acestor construcții – pozele vorbesc de la sine – ci numai câteva mențiuni:

  1. Există balcoane construite cu bun simț și respect pentru oraș și vecini.

  2. Mulți vor spune că atâta timp cât plătesc taxe și impozite au dreptul să construiască oricum și oriunde. Fals. Pe acest principiu, ca plătitori de taxe și impozite, dorim să închiriem piața centrală a orașului pentru a organiza un festival de film XXX dedicat minorilor.

    3. Orașul Pitești are și așa o imagine gri, de oraș industrial, cu prea puține clădiri istorice, și alea care mai există, sunt lăsate pradă paraginii, așa că o arhitectură mai armoniosă s-ar impune măcar în secolul acesta când se vorbește atât de mult despre orașe smart… și degeaba.

    4. Fiind o redacție care nu se adapă din bugetele locale, nu ne permitem să dăm premii consistente, dar de doi saci de ciment, niște gresie și o mistrie găsim noi buget pentru a recompensa cel mai frumos balcon adăugat. Așteptăm pozele și voturile dumneavoastră.

    Fotografiile prezentate astăzi sunt făcute în cartierul Trivale, cel mai verde cartier al Piteștiului, într-o scurtă plimbare de … sa zicem… maximum 15 minute. Urmează și alte exemple din alte zone ale orașului nostru.

  3. Si un frumos gunoi lângă balcoane