Domnii afirmă, și pe bună dreptate, că doamnele nu se prea pricep la sport, în marea lor majoritate. Asta nu înseamnă că nu rezonăm cu fenomenul sau că nu ne încearcă un sentiment de patriotism local atunci când echipele orașului nostru joacă. Imi amintesc, copil fiind, că mă uitam la tv, la fotbal, cu tata și cu mama, iar mama când un jucător de-al nostru era faultat, îl apostrofa pe tata, parcă el era vinovat: ”De ce, mă, ala al dracu l-a lovit pe băiatul nostru? Ia, că a luat Hagi mingea! Hai, Hagiii!” Că și zicea, saracul tata: ”Mițelor, ia intrați voi și jucați!” ”Intrăm!”, chicoteam noi de sub pătură…

Dar nu ne-am propus să plictisim cititorii cu amintiri alb-negru de la meciurile televizate din anii 90 … Și nici să folosim cuvinte grele, dure sau triviale într-un material de presă. Nu am făcut-o niciodată, și nu o să o facem. Considerăm că limba română este suficient de ofertantă în lexic și cu puțină imaginație și exercițiu, presa poate scrie și fără derapaje în decor.

Totuși, sâmbătă, la meciul dintre FC Argeș și ASU Poli, văzând lacătul pe ușa la WC FEMEI, asta mi-a venit în minte: Ne p…șăm pe noi! Domnule Constantin Zichil – director SPEP PITEȘTI- poate printre mulții aia bani care vi se scurg printre degete, găsiți ceva și pentru Stadionul Nicolae Dobrin. Și poate autoritățile vor trata cu respect și bărbații, și femeile, și copiii care mai vin la evenimentele sportive din weekend, în detrimentul datului cu aspiratorul și al temelor. Vă mulțumim anticipat!