Publicitate Stiri de Pitesti
pub@stiridepitesti
Acasă Stiri Video. Focare de incendii în pădurea Trivale. Victime rătăcite, angajați ai Ocolului...

Video. Focare de incendii în pădurea Trivale. Victime rătăcite, angajați ai Ocolului Silvic intoxicați cu fum, căutări ample cu atv-urile, animalele de la Zoo în pericol iminent

pub@stiridepitesti

Pompierii argeșeni împreună cu polițiști, jandarmi, militari, angajați ai ocoalelor silvice, ai Gărzii de Mediu, dar și ai altor instituții au participat marți la un exercițiu amplu care a avut ca temă principală incendiile din fondul forestier. Conform scenariului, în mai multe zone din pădurea Trivale au izbucnit focare de incendii. In prima situație, flăcările s-au extins chiar și la o casă. Mai mult, au existat victime care s-au intoxicat cu fum, rătăcite în pădure și chiar un tânăr de la un ocol silvic care s-a tăiat la picior cu o drujbă. Paramedicii le-au acordat primele îngrijiri iar jandarmii au coborât răniții cu atv-urile.

In pericol s-au aflat și animalele de la Grădina Zoologică Pitești unde se exitinseseră flăcările. Bine, nu, drăguțul ponei din imagini care s-a bucurat foarte tare la vederea pompierilor și-a alergat spre ei. Doar promisiunea fermă a angajaților de la Zoo, care i-au strigat: ”Dacă te duci la mașina de pompieri, îți tăiem nasul!”l-a făcut să renunțe la planul de a-i cunoaște mai bine pe pompieri.

Exercițiul de astăzi s-a bucurat și de prezența tinerilor voluntari dar și a elevilor de la Liceul de Arte ”Dinu Lipatti” care au macheat victimele extrem de credibil. Nici subprefectul județului, Adrian Bughiu, nu a stat de-o parte, acesta venind special să ude brăduțul pe care l-a plantat în Trivale, în urmă cu ceva timp. Una peste alta, exercițiul a fost o reușită, dar și un prilej de socializare a factorilor implicați în viața socială și administrativă a orașului nostru.

Exit mobile version