Într-un comunicat emis de SC Apă Canal 2000 S.A., societatea anunța că a fost depistată o spalatorie care folosea un brașament ilegal pentru a se aproviziona cu apă. Ținând cont că obiectul principal al unei spălătorii auto este chiar consumul de apă, doar ne putem imagina câtă apă a curs acolo, fără a fi contorizată. Redactorii Știri de Pitești au aflat că este vorba despre o spălătorie de pe strada Căpitan Cuțui și au mai depistat  o altă manevră cu iz îndoielnic. Pe Balotești, se execută o lucrare de introducere a canalizării, pe persoană privată. Mai exact, un patron din Pitești construiște acolo ceva.

Nimic anormal, societățile private pot încheia contracte legale cu S.C Apă Canal 2000 S.A. Numai că, muncitorii societății sunt prezenți la muncă sâmbăta și duminica, zile în care ei nu lucrează legal (s-a lucrat însă și în cursul săptămânii). Se ridică întrebarea, dacă acești oameni au fost pontați sau nu? În cazul în care nu au fost pontați pentru weekendurile lucrate, înseamnă că prezența lor ridică semne de întrebare. Și nu ar fi prima dată când muncitorii de la Apă Canal mai lucrează pe lângă sau când șefi din societate ”execută” lucrări de branșament fără forme legale.

Ultimul caz prezentat de Știri de Pitești se referea la  strada Câmpul cu Maci din Moșoaia, unde cetățenii ne-au declarat că au strâns adhoc câte 40 de milioane de lei vechi, de familie, sumă pe care i-au dat-o unui angajat al societății, dar fără să li se monteze contoare. Acum se încearcă introducerea rețelei în legalitate prin toate mijloacele. Nu facem acuzații de dragul de a face, așa că doar transmitem către conducerea societății următoarea întrebare: Lucrarea care se execută pe Balotești se face în baza unui contract, și dacă da, muncitorii au fost pontați pentru weekendurile lucrate?