Sărbătorită în a doua duminică din luna mai, Ziua Naţională a Portului a fost instituită printr-o lege publicată pe 13 mai 2015, în Monitorul Oficial iar de atunci mai multe instituții organizează evenimente dedicate frumosului port românesc. In Argeș, aceste evenimente au fost inaugurate de Școala Populară de Arte și Meserii și se organizau în Pitești. Anul acesta, se pare că primarul Cornel Ionică, nu ar mai fi fost de acord cu manifestarea, așa că participanții s-au mutat cu ii și ițari la Mioveni. Cum ne aflăm în plină campanie electorală pentru Europarlamentare, manifestarea s-a transformat într-o paradă a politicienilor, cu precădere ai celor din PSD. L-am remarcat pe președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, care a făcut o oprire la Casa Căsătoriilor însoțit de 5 doamne, printre care europarlamentarul Gabriela Zoană și șefa Centrului Cultural Județean, Araxi Negoșanu.

Imbrăcată într-un costum deosbit de frumos și care o avantaja, deputatul Simona Bucura Oprescu și-a pus pe cap o legătură cum purta Regina Maria. Nu știm dacă a făcut-o intenționat,  ca un manifest de încoronare ca regina Mioveniului, dar de ce și-a făcut poze la spălătorie?

A fost prezent și deputatul Cătălin Rădulescu de la care ne așteptam să asorteze la chimir și o mitralieră. Apropo de personaje excentrice, Lavinia Năstase a fost de departe cel mai adecvat personaj ca ținută vestimentară. Costumul său a respectat specificul zonei Argeșului, iar pe cap a purtat o veselă coroniță de flori.