După ce în urmă cu 1 an, echipa STEM Kids Saturn din Pitești (Robert, Daria, Alina, Raluca, Luca și Laura), obținea titlul de Vicecampion la concursul FIRST® LEGO® League, Etapa Naționala, București 2018, iată că anul 2019 și sezonul INTO ORBIT aduce 3 mari premii:
1. Campionii României la FIRST® LEGO® League, Etapa Naționala, București
2. Premiul I la categoria “Performanța Robotului”, FIRST® LEGO® League, Etapa Naționala, București
3. Premiul al II-lea la categoria “Prezentarea proiectului”, FIRST® LEGO® League, OPEN INTER-NATIONAL TURKEY 2019, IZMIR, 22-25 mai.
Echipa a avut un parcus ascendent și un sezon competițional 2019 incheiat cu multe premii. Copiii, îndrumați de către antrenorul Dan Barbu, au muncit mult, au dat dovadă de multă dăruire dar au avut parte și de mult fun.
Putem spune că FIRST® LEGO® League este un concurs foarte complex deoarece copii cu aptitu-dini diferite formeaza o echipa, identifica o problema, fac cercetare si dezvolta o solutie. Com-petiția este guvernată de respectarea valorilor fundamentale ca: descoperire, inovație, impact, incluziune, lucru în echipa si distractie.
Urmeaza o vacanta de 2 luni până în August, lună în care se anuntă detaliile următoarei teme (CITY SHAPER) și încep pregătirile unui nou sezon competițional.
Mulțumim partenerului nostru, Asociatia ARRA PRO EDUCATIE IT, se arată într-un comunicat de presă remis Știri de Pitești!