Vacantele sunt un motiv de bucurie, relaxare si energizare, dar din pacate de multe ori acestea necesita resurse financiare consistente, care sunt greu de atins in decursul unui an. Daca iti doresti sa calatoresti, dar nu vrei sa cheltui mii de euro pe o vacanta deosebita, afla ca o poti face.

Romania are numeroase comori ce merita vizitate si care iti pot oferi aceleasi beneficii ca o vacanta in Europa, fie ea la mare, munte sau city-break. Iata cateva locuri din tara unde iti poti face vacanta vara asta:

Litoralul romanesc


Golful pescarilor, Agigea

Litoralul romanesc poate oferi conditii foarte bune, plaje frumoase, hoteluri cu servicii calitative si optiuni pentru distractie.
Cateva dintre recomandarile noastre sunt:

Pentru distractie si viata de noapte alege Mamaia. Unele dintre cele mai bune cluburi si petreceri se afla pe plajele din Mamaia incepand cu luna mai si pana in septembrie. Poti gasi cazare la preturi foarte bune in zona de nord a statiunii la pensiuni nou-noute sau la hotelurile de 3 stele din centru. Cantine cu autoservire ofera mese copioase la preturi avantajoase, asa ca nu trebuie sa iti faci griji ca vei cheltui foarte multi bani la restaurante daca nu iti doresti.

Daca iti doresti un sejur linistit, incearca statiunea Navodari, care se afla dupa statiunea Mamaia si unde gasesti numeroase pensiuni primitoare si plaje curate. Alte doua statiuni linistite sunt Neptun si Olimp, unde in ultimii ani au fost construite hoteluri de 3 si 4 stele ce ofera acces la piscina, spa si restaurante.

O escapada la munte


Castelul Peles, Sinaia

Valea Prahovei este o destinatie foarte cunoscuta, iar asta se datoreaza faptului ca are in continuare multe de oferit. Spre exemplu, o vacanta in Sinaia nu te va plictisi deloc. Poti vizita Castelul Peles, poti urca pana la cota 1400 sau 2000, poti face o plimbare cu telegondola sau o plimbare cu ATV-ul.

O astfel de mini vacanta in Sinaia poate avea un pret foarte bun daca alegi o pensiune in locul unui hotel sau poate un hotel situat mai departe de centrul statiunii. Ca mijloc de transport alege trenul sau chiar masina personala.

In cazul in care pleci cu masina personala, nu uita sa o verifici inainte de plecare: asigura-te ca functioneaza in parametri. Poti intra aici daca vrei sa te interesezi de anumite piese auto sau sa cumperi.

Nu uita ca drumul pana la munte implica serpentine, ce pot fi de multe ori periculoase daca nu conduci prudent. De aceea este o idee buna sa alegi trenul in cazul in care esti sofer incepator sau sa aflii cateva sfaturi despre cum sa conduci prudent pe un astfel de drum.

Sibiu, un oras de vis

Sibiu, ofera peisaje de vis, dar si o gama larga de optiuni de cazare, fie ca alegi un hotel, o pensiune sau Airbnb. Strazile sunt pline de farmec, casele si cladirile pline de culoare, iar terasele amenajate au un aer ce concureaza lejer cu cel al oraselor din vestul Europei.

Nu uita sa vizitezi palatul Brukenthal daca ajungi in Sibiu, deoarece este un adevarat simbol al orasului. In plus, poti vizita satele sasesti din jur si poti petrece clipe de neuitat in natura.

Din nou, ca mijloc de transport atat trenul, cat si masina personala reprezinta o optiune.

Sa ai o vacanta frumoasa in propria tara, fara sa cheltui multi bani este posibil si poate fi chiar mai speciala decat un concediu in vestul continentului.

Surse foto: Shutterstock.com