Inspectoratul de Poliție Județean Argeș, prin polițiștii Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității, împreună cu polițiști de la alte structuri, vor organiza în perioada 3-7 iunie a.c., activități informativ-preventive, pentru a aduce în atenție utilitatea adoptării unei conduite preventive, antivictimale și antiinfracționale.

Activitatea ce a marcat debutul Săptămânii Prevenirii Criminalității s-a desfăşurat în cadrul programului educațional Ajungem Mari al Asociației Lindenfeld, şi a avut loc la Școala Gimnazială ”Ion Minulescu” din Pitești.
Activitatea este dedicată copiilor instituționalizați și are ca obiectiv informarea acestora în domeniul prevenirii criminalității, cât și implicarea lor în activități demonstrative, ale polițiștilor. În acest sens, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști ai Serviciului Rutier, ai Serviciului Criminalistic și un câine-polițist, vor prezenta, pe înțelesul copiilor, aspecte privind munca de poliție
Totodată, în acelaşi cadru, se va marca încheierea Campaniei ”Sunt Prudent pe Internet!”, inițiată de D.G.A.S.P.C. Argeș în parteneriat cu Consiliul Județean – A.T.O.P. și Poliția Argeș.

Marţi, 4 iunie a.c., împreună cu poliţiştii postului de Poliţie Berevoeşti, vor fi desfășurate activități preventive în comunitate și în unitățile de învățământ, pe linia prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului. Activitatea se înscrie în cadrul proiectului cu finanțare elvețiană ”Promovarea conceptului de poliție de proximitate în mediul rural” și constă în distribuirea de afișe, flyere și rucsacuri inscripționate cu mesaje preventive.

Miercuri, 5 iunie a.c., va fi dedicată prevenirii violenţei în familie, în colaborare cu Serviciul Public Asistență Socială Curtea de Argeș. Cu această ocazie vor fi prezentate aspecte privind ordinul de protecție provizoriu, prevederi legislative și măsuri de prevenție în domeniu. La activitate vor participa asistenți sociali, maternali, persoane vârstnice, cadre didactice și victime ale violenței domestice.

Joi, 6 iunie a.c., vor fi desfăşurate activităţi specifice prevenirii accidentelor rutiere, precum şi de prevenire a cerşetoriei.
Poliţiştii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiștii Serviciului Rutier Argeş vor desfășura o activitate pe tema educației rutiere la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Sf. Filofteia – Valea Mare, începând cu ora 11.00.
De asemenea, va fi realizată o activitate pe linia prevenirii cerșetoriei, în Gara Sud din mun. Pitești, împreună cu polițiștii Serviciului Județean Poliție Transporturi.