Arătam în această dimineață că Poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Piteşti, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, au continuat cercetările într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă şi au reţinut un funcționar public, de 25 de ani, din Piteşti.
Din cercetări a rezultat că în ziua de 12 iunie, cel în cauză, fiind în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, ar fi agresat fizic un bărbat, pe care, ulterior, l-ar fi lipsit de libertate fără a avea acest drept.

Polițistul respectiv ar fi oprit în trafic un bărbat după care l-au dus cu forța la sediul Poliției Locale Pitești, deși polițiștii locali au atribuții limitate pe domeniul rutier. Acolo, la sediu, i-au aplicat și o corecție fizică, situație pe care nu o pot justifica în mod legal.

Bogdan Aristănțoiu, purtător de cuvânt Poliția Locală a declarat pentru Știri de Pitești: ” Ancheta este în desfășurare, polițistul este reținut pentru 24 de ore. Noi, ne dezicem total de un astfel de comportament și așteptăm rezultatele anchetei.”