In ultima perioadă, o mulțime de procese pe legea fondului funciar ajung la final. Altele s-au terminat de ani buni. Au fost retrocedate deja terenuri de sport, parcuri. locuri de joacă, parcări. Dezvoltatorii imobiliari din oraș vânează toate aceste suprafețe și, peste noapte, apar blocuri turn care mai de care mai înalte. Afacerea lor si nu despre asta vom vom discuta aici. Aici vom discuta despre locurile de joacă.

Ne plângem mereu de faptul că cei mici stau din ce în ce mai mult cu ochii în telefoane, tablete, calculatoare, că nu se mai joacă asa cum o faceam noi la varsta lor. Pai unde? Terenurile de sport din incinta școlilor au devenit zona interzisă pentru tinerii dornici să facă mișcare. Locurile de joaca au fost retrocedate si, incet, incet, desfiintate. Administratia se lauda mereu de investitiile facute în parcuri si locurile de joaca. Dar orasul, in loc sa isi dezvolte zestrea imobiliara in exterior, a ajuns sa isi dezvolte parcurile catre marginea orasului.

Parcurile Lunca Argesului 1,2,3 sunt o dovada. Parcuri dezvoltate în afara orațului, fără linii de transport, fara parcări, fara atracții. Construite acolo unde, întotdeauna a fost zona industriala a orașului, cum este strada Depozitelor. Si în oras construim zgârie nori în zone cu blocuri de maxim 4 etaje sau case. Au ajuns vecinii acestor constructii sa vada soarele in vederile pe care le au in colectii sau doar la televizor.

In ultimele 2 saptămâni a mai fost dezafectat un loc de joacă. Pe grupul civic Pitesti, orasul meu! sunt inca discutii pe acest subiect. Un loc de joaca din Craiovei, cel de strada Constructorilor, langa izvor,  a fost desfiintat. Motivul? Era vechi, degradat si nu mai putea fi reparat pentru ca se afla pe un teren retrocedat in urma cu 10 ani. Pentru ca legea nu permite.

De asemenea, Știri de Pitești atrăgea atenția încă de luna trecută asupra a ce urma și va mai urma să se întâmple în cartierul Craiovei, în acest material.

 

 

Parintii din zona s-au agitat, copii au plans, administratia a anuntat ca nu poate face nimic. Terenul nu le apartine si nu pot investi acolo. Dar ne linistesc: Acolo nu se va construi inca nimic. Asta pentru ca proprietarul nu s-a hotarat inca.

 

 

La sedinta Consiliului Local din 20 iunie, la diverse, Sorin Apostoliceanu a pus o intrebare in calitate de consilier local: Se poate cumpara terenul de la proprietar? Hai sa facem acolo un loc de joaca pentru copii. Cetatenii din zona cer asta.” Din pacate, ceilalti consilieri erau tulburati in urma respingerii proiectului de hotarare cu privire la indemnizatiile pentru noi nascuti sustinut de catre Gabriel Ionuţ Zidaru si Ionut Olaru. Proiectul fusuese sustinut “pe gura” de catre toti consilierii, in schimb, la vot a fost “trantit”. Poate ca cei mici nu sunt buni decat sa stea in cap cand vine guvernul. Intrebarea lui Sorin Apostoliceanu a primit doar o privire piezisa din partea primarului si un oftat din asistenta. Atat.
Azi l-am contactat pe Sorin Apostoliceanu întrebandu-l daca are de gand sa isi continue ideea. Acesta ne-a declarat in exclusivitate: “ Da, de luni voi incepe discutiile cu colegii din Consiliul Local sa initiez un HCL pentru a fi demarate formalitatile pentru achizitionarea acelui teren. Acel teren a fost retrocedat cu mai bine de 10 ani in urma, totdeauna a fost acolo loc de joaca, asa trebuie sa ramana.

Sursa foto: Pitesti, orasul meu!