Vara este vremea schimbărilor în ceea ce privește locuința ta. Poate că te muți într-o casă mult mai mare, care are o curte spațioasă și chiar este potrivită pentru tine și familie. În momentul în care ai copii, situația se schimbă radical. Trebuie neapărat să te muți într-o casă care să corespundă nevoilor tale. O altă situație poate fi faptul că vrei să-ți construiești căminul tău, iar atunci trebuie să ai mai multe lucruri în vedere. Ai nevoie de multe unelte, dar cel mai important este alegerea materialului pentru acoperiș.

Astfel că, vom discuta despre țigla metalică și tabla zincată-care ar fi cea mai bună alegere?

Tabla zincată – soluție de durată

Acest material este utilizat din ce în ce mai des în construcții și are un mare succes. Este preferată de specialiști în construcții și lăudată deoarece oferă foarte multe avantaje. Utilizările pentru acest material sunt variate, putând fi folosit pentru realizarea de acoperișuri, garduri, pereți despărțitori și alte piese. Raportul calitate preț este chiar foarte bun, acesta fiind unul dintre principalele motive pentru care este atât de căutată. Înainte de a face ceva, documentează-te întotdeauna pentru a nu întâmpina dificultăți.

 

De ce ar trebui să apelezi la acest material? Mai jos voi detalia principalele avantaje

Care sunt avantajele acestuia?

  • Rezistență mecanică

Răspunde foarte bine la șocuri de orice intensitate, la dilatarea și contractarea care se datorează variațiilor de umiditate, temperatură, dar și acțiunii diferiților agenți chimici.

  • Durată de viață îndelungată

Oferă o durată de viață foarte mare, astfel că poate fi inclusă în proiecte variate. Rezistența acestui material poate ajunge chiar până la 50 de ani, tabla zincată este fără dar și poate, o metodă potrivită pentru ceea ce dorești să faci. Contează foarte mult ca materialul să fie rezistent și să nu fi nevoit să-l schimbi la un scurt interval de timp.

  • Material neinflamabil

Ceea ce mai trebuie să știi înainte de a face achiziția este faptul că materialul acesta nu este inflamabil. Așa că în cazul aprinderii unui foc, nu există riscul ca tabla să fie sursa producerii incendiului.

Țigla metalică – reprezintă pasul important pe care vrei să-l faci?

Dacă ești indecis și nu știi exact ce presupune țigla metalică, te pun în temă cu tot ceea ce este necesar să afli. Acesta nu oferă un grad de termorezistență, mai exact, vara atinge temperaturi foarte ridicate, iar iarnă nu oferă protecție împotriva frigului. Un alt dezavantaj este că nu rezistă în timp, adică se decolorează. Durata de viața este de 20 de ani. Panta acoperișului trebuie să aibă un unghi mai mare de 14 grade pentru a nu colecta zăpada.

În concluzie, dacă ești la un pas de a-ți construi o casă sau pur și simplu de a face anumite schimbări, atunci informează-te cu privire la materialele pe care dorești să le utilizezi. Mai sus am detaliat care sunt avantajele tablei zincate și dezavantajele țiglei metalice. Un acoperiș trebuie să fie rezistent, iar materialul care îndeplinește această caracteristică este tabla zincată. Alege în funcție de părțile bune care pe care ți le oferă.

Sursa foto: shutterstock.com