Luni, a fost depusă la Secretariatul General al PNL, în atenția Biroului Politic Național al PNL, o scrisoare redactată și semnată de primarii liberali argeșeni alături de 70 de președinți de organizații locale precum și de personalități liberale locale incontestabile, prin care aceștia spun că Adrian Miuțescu nu mai este recunoscut ca președinte al PNL Argeș. In scisoare se arată că: ”Noi, primarii liberali argeșeni semnatari atât ai scrisorii despre care amintim mai sus cât și ai prezentului comunicat de presă am înteles să respectăm PNL și am urmat etapele statutare în demersurile noastre. De azi însă – dupa comunicarea intențiilor și doleanțelor noastre în mod oficial către conducerea partidului, înțelegem să facem public că, în opinia noastra, începând cu 23 septembrie 2019 Adrian Miuțescu nu mai este, de facto, președintele PNL Argeș.”

După acest comunicat, au apărut zvonuri conform cărora răzvrătiții din PNL Argeș ar vrea să treacă la noul partid aflat pe val PLUS, condus de Dacian Cioloș. Contactat telefonic de Știri de Pitești, președintele PLUS Argeș, Dan Hodoș, a explicat: ”Este prima oară când aud asta, acum de la tine, nu există așa ceva. Noi avem niște reguli foarte clare în privința celor care au mai avut activitate politică anterioară, în sensul că nu prea îi acceptăm. Cu anumite partide nu vom negocia niciodată, așa cum este PSD, iar cu membrii PNL, PDL sau alte partide de dreapta se discută caz cu caz. Nu avem cum să primim din start 70 de liberali, este o discuție fake.”

Tot astăzi, conducerea centrală a PNL, prin Ludovic Orban, a transmis următorul comunicat de presă: ”La ora actuală, în Argeș, este o conducere aleasă care nu poate fi schimbată. Nu există un temei de schimbare a conducerii actuale, iar în ce mă privește, sunt mulțumit de această conducere pentru că rezultatele o dovedesc. PNL Argeș se situează pe locul 3 la nivel național ca și creștere la alegerile europarlamentare. Este o filială care a reușit o creștere importantă. Sigur că o să discut cu cei care sunt implicați în această dispută, iar PNL se va mobiliza la maxim pentru alegerile prezidențiale.”
În lumina acestor declarații, se poate spune că PNL Argeș își poate continua munca politică de susținere a lui Klaus Iohannis la alegerile din data de 10 noiembrie 2019.