În seara zilei de 2 septembrie, GEORGICĂ ILIE, de 35 de ani, a plecat fără acordul medicului curant din incinta Spitalului de Psihiatrie Sf. Maria Vedea, fără a mai reveni la domiciliul din comuna Corbeni. Ieri, 25 septembrie, Poliția Argeș a emis un comunicat de presă prin care înștiința populația despre faptul că un bolnav psihic se plimbă nestingherit prin județ. Contrariați de timpul destul de lung care se s-a scurs de la data dispariției și până la trimiterea acestui bărbat în urmărire la nivel local dar și național, redactorii noștri au solicitat puncte de vedere conducerii spitalului Sfânta Maria din Vedea dar și Inspectoratului Județean de Poliție Argeș.

Georgeta Marinescu, director Spitalul Vedea: ”Noi am informat despre dispariția sa încă din seara aceea, urmând procedura. Bărbatul este din Corbeni și am sperat că se va duce acasă, așa că am înștiinta și familia lui, dar și organele de poliție. Este un caz izolat, nu zilnic dispar de la spital bonlavi. In viitorul apropiat vom instala senzori care ne vor da de știre imediat cum pacienții se vor apropia de gard. Deocamdată avem camere de supraveghere, însă la noi situația este delicată, ținându-se cont de diagnosticul pacienților și de protecția datelor personale.”

Purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș, Florin Popa: ”S-a considerat oportun mediatizarea acestui caz acum, deoarece nu au mai apărut indicii suplimentare. In acest moment îl căutăm, este dat în urmărire și la nivel național. De obicei nu prea mediatizăm cazurile de plecari de la Vedea, pentru că sunt găsiți în 2-3 zile. Acum am primit, acum l-am dat mediatizării.”

Bărbatu dispărut are următoarele semnalmente: înălţime 1,70 m, constituție astenică, păr negru, aspect neîngrijit, poartă ochelari de vedere.
Vestimentaţie la momentul plecării: pijamale de culoare albastru, cu papuci din plastic.
Aceasta a fost văzut ultima dată pe raza comunei Moșoaia, îndreptându-se spre Pitești.
Persoanele care pot da relaţii despre persoana în cauză sunt rugate să anunţe Serviciul Unic de Urgenţă 112 sau să ia legătura cu Poliția Municipiului Pitești, telefon 0248 607009.