După plecarea lui Nicolae Dică de la cârma lui FC Argeș, au existat voci care au susținut că a renunțat cu ușurință la foștii fotbaliști ai campionatului trecut și a adus jucători care nu au demonstrat că se pot bate pentru promovare. Cu alte cuvinte, Dică a lăsat în urma sa un lot ineficient. In fapt, în noua formulă alcătuită de Dică, s-au regăsit 9 dintre numele care activau și-n sezonul trecut. Știri de Pitești face o analiză a schimbărilor din lot aduse de acesta, la care se adaugă și explicațiile fostului antrenor.

Echipa de anul trecut

Popescu Tavi (portar) Tofan, Turda, Vișa, Hreniuc, Șerbănică sau Stan fundaș stânga. Dintre aceștia, Popescu și Tofan au rămas, Vișa a fost păstrat și el la echipă, dar a fost eliminat după gafele comise în meciul cu Mioveni, Hreniuc a plecat, Șerbănică a rămas în continuare, Stan a renunțat la fotbal. Practic din linia de fund, doar Hreniuc nu a mai rămas pe lista lui Nicolae Dică.
In mijloc erau folosiți Panait, Șerban sau Costin. Primii doi, Panait și Șerban au rămas, Raul Costin nefiind păstrat de Dică și care acum joacă la Mioveni.
Până la venirea lui Dică, în linia de trei în față erau: Năstăsie, Popa (la dreapta) sau Buleică. Toți trei au fost păstrați în noua formulă, Buleică plecând după câteva etape pentru că a cerut să joace mai mult, lucru care la acel moment nu a fost posibil în viziunea antrenorului. Buhăescu, vârf, a rămas, iar la stânga jucau Barbu sau Florescu. Cătălin Barbu a rămas, iar Eduard Florescu era împrumutat de la Botoșani și a plecat.
Practic, au plecat Hreniuc, Raul Costin și Eduard Florescu care era împrumutat.

”Poate am greșit față de Costin, dar comparativ, l-am adus pe Prepeliță, fotbalist de Liga 1”

Nicolae Dică nuanțează cele scrise mai sus și declară: ”Până acum am vorbit despre titulari, cei care jucau meci de meci. Așa mai intrau și Vasile Gheorghe, Enceanu, Nilă. Dar nu jucau meci de meci, 90 % dintre titulari au rămas. Am făcut socoteala cu cine jucam eu la început, aveam pe: Tofan, Turda, Șerbănică, Vișa, Șerban, Barbu, Panait, Năstăsie și Buhăescu, deci 9 inși. Și acum să explic schimbările pe care le-am făcut: L-am dat pe Raul Costin afară, așa am simțit eu la momentul acela. Știam că o să aduc un mijlocaș central cu experiență acolo și îi aveam pe el, pe Șerban și pe Panait. El, în ultimele șase luni, cât am urmărit eu, a jucat mai slab. Și vârsta pe care o are… Poate am greșit față de el, dar comparativ, l-am adus pe Prepeliță, fotbalist de Liga 1. Apoi, am renunțat la Vasile Gheorghe, care și el avea peste 30 de ani și l-am adus pe Brânzan de 21 de ani. Eu cred că este un câștig pentru FC Argeș. Enceanu care juca stânga-dreapta, nu a mai rămas, l-am adus pe Blejdea, cred că Blejdea este un bun pentru FC Argeș.”
Andrei Blejdea este un fotbalist tânăr care provine de la Pandurii și care până în acest moment a înscris cele mai multe goluri – 5, dar care a și contribuit decisiv la construirea altor faze care au dus la marcare în porțile adversarilor.

”Ok, era Nilă, intra 15-20 de minute, dar noi nu aveam buget să-l ținem și pe el. Nu am avut nimic personal cu el.”

Continuând ideea schimbărilor, Florescu a plecat la Botoșani de unde era împrumutat și în locul său a fost adus un fost jucător al lui FC Argeș, Robert Grecu, eliminat de Emil Săndoi. Un component al fostei echipe, foarte iubit de publicul piteștean, Andrei Nilă, nu a mai prins lotul, în locul său fiind adus Marius Alexe, fotbalist care a activat în Liga Intâi. Practic, Dică spune că l-a preferat pe Alexe pentru experiența sa din Liga 1, dar și din cauza faptului că Nilă juca mai puțin în ultimul timp. ”Ok, era Nilă, intra 15-20 de minute, dar noi nu aveam buget să-l ținem și pe el. Nu am avut nimic personal cu el,”, explică fostul antrenor al lui FC Argeș.
Dică mai spune că a plecat Stan, fundaș stânga, iar în locul său a fost adus Mușat. Hreniuc era împrumutat de la Craiova și a fost adus Motroc, în vârstă de 22 de ani, care a dat și câteva goluri.

Nicolae Dică: ”Eu consider că lotul lui FC Argeș este unul bun. Nu este lotul lui Rapid, lui Petrolul, UTA, dar este mai bun ca anul trecut. Jucătorii care au jucat titulari anul trecut sunt în componența lotului. Când eu am plecat, FC Argeș era pe locul 6, la 4 puncte de locul 1. Campionatul este mult mai tare ca anul trecut.” (In acest moment, FC Argeș se află pe locul 11, cu 17 puncte bifate).
Referitor la juniorii pe care i-a adus în acest sezon, Dică reiterează ceea ce spunea și-n conferințele de presă, pe vremea când era antrenor, că nu a găsit la FC Argeș juniori și așa au apărut Matiș, Dănescu sau Agachi.

Fotbalul piteștean nu are în acest moment fotbaliști care să joace pentru promovare

Generația de 1999-2000 promovată de el pe vremea când antrena la Pitești în Liga 3 a fost dată afară. Unii dintre juniorii promovați de Dică la Pitești, Chiriac și Trușescu, joacă în Liga1. De asemenea, fiul marelui fotbalist Crivac a fost promovat tot de Dică, pe vremea când avea 14 ani, iar acum, la vârsta de 17 ani joacă la Viitorul. Toți acești juniori de perspectivă, mulți dintre ei deja confirmând, au fost înlocuiți. De fapt, fotbalul juvenil se află într-un real declin, fenomen semnalat de foarte mulți oameni de fotbal.

Regulamentul Ligii 2 te obligă să termini meciul cu doi juniori în teren, de asta Nicolae Dică prefera să aibă în poartă tineri, și în câmp jucători experimentați. Practic se folosea de acest artificiu, concesie pe care o face și actualul antrenor, Ionuț Badea. ”Abia am găsit 2 copii cât de cât ok, Matiș și Dănescu. Nu este ușor să aduci jucători de 18 ani, asta ar fi trebuit să găsesc la club când am venit. In 2, 3 ani FC Argeș ar fi vândut juniori.”

Nicolae Dică a mai antrenat la Pitești, într-o perioadă foarte grea pentru fotbalul local, după dezastrul lăsat de Penescu, când alb-violeții se zbăteau în Liga 3, echipa promovând sub antrenoriatul său în Liga 2. Că s-au făcut și greșeli, nu este exclus. Într-o situație de criză, așa cum se află FC Argeș de ani buni, multe dintre lucruri se fac din mers și pe cârpeală. Este de salutat reușita administrației locale de a obține dreptul de promovare, însă este de neînteles schimbarea regulilor în timpul jocului. Dacă lui Dică i s-a reproșat că nu mai avea șanse de promovare, lui Ionuț Badea i s-a fixat obiectivul 1-4 în clasament.

Disensiunile dintre primărie și Dică au apărut după ce FC Argeș a pierdut cu 3-0 la Timișoara, antrenorului reproșându-i-se că nu mai are șanse de promovare, deși echipa se afla pe locul 6, la 4 puncte de lider, iar în contractul său nu exista scris că trebuie să obțină promovarea în Prima Ligă încă din primul an, el având un contract semnat pe 3 ani.
Totodată, despre Dică s-a mai spus că avea pretenții prea mari și o oarecare aroganță față de conducere și față de unii angajați ai clublui. Dică a mai deținut și funcția de manager al echipei mari dar și al Centrului de Copii și Juniori, lucru care se pare că ar fi deranjat. Poate, într-o zi, ambele părți implicate, vor ieși public și vor spune adevărul, pentru ca și suporterii să înțeleagă ce s-a întâmplat în acele ore care au dus la demisia fostului antrenor. Totuși, rămân în memoria noastră ultimele cuvinte ale lui Nicolae Dică, atunci când a ieșit pe poarta stadionului: ”Este cea mai tristă zi din viața mea de când m-am apucat de fotbal!”