Pentru că ne aflăm în Postul Crăciunului ne-am gândit să adoptăm și o temă mai evlavioasă, cum ar fi preocupările preoților noștri. Cum se îngrijesc ei de semenii noștri mai ales când vine vorba de arginți. Spre exemplu preotul misionar Emanoil Bucescu. Părintele Bucescu contribuie cum poate și el la bunul mers al finanțelor fiind în timpul liber executor judecătoresc. Adică, atunci când nu predică ca Sfantul Apostol Pavel: “Celor bogati in veacul de acum, porunceste-le sa nu se semeteasca, nici sa-si puna nadejdea in bogatia cea nestatornica, ci in Dumnezeul cel viu, Care ne da cu belsug toate, spre indulcirea noastra” (I Tim. 6, 17). Iubirea de argint fiind o piedica in calea mantuirii, crestinul trebuie sa lupte impotriva ei cu virtutea cumpatarii, dreptatii si indurarii, cerand ajutorul lui Dumnezeu.”, le arde o cadelniță peste ochi ălora de nu-și plătesc datoriile,  de nu se văd.

Păi, ne jucăm cu cele sfinte!?

Nu știu dacă ați asistat vreodată la vreo executare silită… Cam de fiecare dată iese urât, de multe ori acestea se fac cu poliție, cu jandarmi… Pentru că, acum să fim serioși, cine pleacă (spre exemplu) de bună voie din casa lui luată de bancă? Dar cu siguranță părintele Bucescu având darul blândeții reușeste să-i convingă altfel: ”Fiule, nu e bine să te pui cu Domnul, cu domnul de la executări, plătește de bună voie și a ta va fi mila și iertarea Biroului Executorilor Judecătorești, acum și-n vecii vecilor, amin!” 

O întrebare mai avem, Prea Fericitul de la Curtea de Argeș, o ști de îndeletnicirile acestui Zosima local? Și dacă da, cum se dă o dezlegare de acest gen, pe ce termen e valabilă, dacă include și posturile sau pentru perioadele astea este nevoie de o dispensă mai specială? Că poate mai vor și alții…