Publicitate Stiri de Pitesti
pub@stiridepitesti
Acasă Sport Vulturii alb-violeți au zburat victorioși pe ruta Timișoara – Pitești. Ripensia –...

Vulturii alb-violeți au zburat victorioși pe ruta Timișoara – Pitești. Ripensia – FC Argeș 1-2

pub@stiridepitesti

In prima etapă a campionatului, argeșenii au fost învinși de bănățeni pe teren propriu. Meciul s-a terminat 1-2, iar pentru noi începeau frământările din mandatul lui Dică. Două goluri rarisime și un joc slab al piteștenilor au alungat liniștea din Trivale. Între timp, pe banca Argeșului a venit Ionuț Badea. Cam acestea erau datele înaintea meciului din retur.
Badea nu a avut o misiune ușoară in fața unui antrenor bun, Alexandru Pelici. Ripensia a intrat în teren cu un 4-2-3-1, a jucat organizat în apărare, a atacat cu mingii directe pe jucătorii lor ofensivi și a forțat mai mult în zona lui Tofan. Gazdele au arătat că au o echipă bună așa cum au făcut-o și la Pitești.

Antrenorul nostru a preferat să joace un 4-2-3-1, sistem pe care Badea l-a mai folosit și în alte meciuri. In poartă a fost Ducan, jucător care a apărat în ultimele partide. Portarul nostru a mai avut mici erori, dar până la urmă a avut o evoluție bună. Linia de apărare a fost constituită din Tofan (fundaș dreapta), Turda (fundaș central dreapta) , Șerbănică (fundaș central stânga), Mușat (fundaș stânga). Apărătorii au jucat cu siguranță, nu au făcut erori grave, astfel că Ducan a fost destul de bine protejat în fața atacurilor gazdelor. Mușat a fost din nou responsabil cu executarea cornerelor și a loviturilor libere din partea dreaptă, el fiind coautor la golul din corner. Prepelița (spre dreapta) și Șerban (spre stânga) au închis în fața celor patru fundași. Brînzan l-a înlocuit pe Șerban (min.77), schimbarea fiind făcută post pe post. Cei doi mijlocați la închidere și-au achitat bine sarcinile trasate de antrenor.

Au blocat atacurile timișorenilor, i-au dublat bine pe fundașii laterali, au ajutat în faza ofensivă, i-au sprijinit pe Blejdea si pe Matiș, au dat pase cu care au schimbat direcția de atac. Pe construcția noastră, Prepeliță a coborât deseori între stoperi, astfel că a permis unuia dintre ei să urce în linia de mijloc, realizându-se astfel superioritate numerică în zona mediană. Prepeliță merită lăudat pentru jocul bun prestat, dar și pentru golul marcat, gol ce s-a dovedit hotărâtor în economia partidei. Și Șerban a avut o intervenție foarte bună la un atac al lor, atunci cănd a recuperat o minge în banda noastră stângă, apoi l-a angajat pe Buhăescu, care a centrat pentru golul realizat de Matiș. În linia de trei mijlocași din spatele vârfului au fost preferați Matiș, Popescu si Blejdea. Popescu a confirmat forma bună arătată în ultimul timp, a alergat mult, a combinat bine pe faza de atac, dar a făcut bine și faza de apărare. A avut și câteva momente de derută atunci când jocul l-a găsit în zone unde nu avea ce să caute. Per total, merită lăudat pentru jocul consistent prestat. Matiș a marcat primul gol, a pasat bine, a coborăt în sprijinul lui Tofan, a început să joace din ce în ce mai bine.

Blejdea, pe partea stângă, a alergat mult, l-a sprijinit pe Mușat la atacurile în bandă ale adversarilor, a intrat deseori în combinații cu coechipierii. Atacant central a jucat Buhăescu. El a centrat la primul gol, a făcut presing, a coborât deseori în sprijinul mijlocașilor. A făcut o greșeală la golul lor, atunci când nu a atacat o minge lungă și a permis fundașilor timișoreni să dea drumul la contraatac, dar poate a fost derutat și de vântul puternic ce a schimbat traiectoria balonului.
În final, Ionut Badea s-a dovedit mai inspirat decât Pelici. A așezat mai bine apărarea și mijlocul, a avut o organizare mai bună, a impins mai mult liniile, i-a reușit tactica de a schimba permanent direcția de joc, de a desface, pe flancuri, echipa adversă. Cu această victorie, Bădiță l-a răzbunat și pe secundul naționalei.

RIPENSIA TIMISOARA – FC ARGES 1-2 (0-1)
Au marcat: NEAGU(min.47) / MATIS(min.27), PREPELITA(min.68)

RIPENSIA: DOBRE – LUNGU, HECSKO, APRO (cpt.), TOMA – BURDET, STOI (min.46 ZALUSCHI) – POPOVICI, NEAGU (min.75 FOTESCU), CHERA (min.75 CALIN) – VOINEA.
Rezerve: MOCIU – TÎNC, GAVRILA, GOLDA.
Antrenor: ALEXANDRU PELICI.

FC ARGES: DUCAN – TOFAN, TURDA, ŞERBANICA, MUSAT – PREPELITA (cpt.), SERBAN(min.77 BRINZAN) – MATIS, POPESCU (min.88 NASTASIE), BLEJDEA (min.93 GRECU) – BUHAESCU.
Rezerve: MICLE – BARBU, DANESCU, PANAIT.
Antrenor: IONUT BADEA.

Arbitru: Viorel Nicuşor Flueran (Craiova); Asistenţi: Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca), Cristian Daniel Ilinca (Craiova); Rezervă: Tudor Florin Jurcă (Arad); Observatori: Teodora Albon (Cluj-Napoca) şi Adrian Lucaci (Arad).

STADION EELECTRICA – TIMISOARA

Exit mobile version