Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, în parteneriat cu Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului şi Centrul Cultural Judeţean Argeş, organizează marți, 10 decembrie 2019, începând cu orele 13:00, la sediul Centrului Cultural Judeţean Argeş (Sala “Lumina”), evenimentul cu tema “Viaţa prin ochi de copil”, ediţia a III-a.

Copiii și tinerii aflați în sistemul de protecție specială din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş vor expune, în spaţiul expoziţional al Centrului Cultural Judeţean Argeş, tot ce au creat mai frumos pe parcursul anului 2019 (desene, tablouri, origami, quilling, obiecte decorative, obiecte artizanale etc).

După vizionarea expoziţiei, copiii vor încânta publicul spectator cu momente artistice.

Scopul evenimentului este acela de a conştientiza societatea de calităţile artistice ale copiilor și tinerilor din sistemul de protecție specială, de a-i promova pe cei mai talentaţi dintre ei și de a facilita integrarea socio-profesională a acestora.

Vor participa reprezentanţi ai autorităţilor şi instituţiilor publice cu responsabilităţi în protecția și promovarea drepturilor copilului, reprezentanţi ai ONG-urilor, specialişti din domeniul asistenţei sociale şi protecţiei copilului, din domeniul educaţiei şi sănătăţii, alţi specialişti şi mass-media.

Având în vedere deschiderea către comunitate a sistemului de protecție socială a copilului, toți cei interesați sunt invitați să participe la eveniment și să se alăture demersului organizatorilor în a valoriza și oferi șansa unei reale integrări sociale acestor copii și tineri.

Foto descriptiv