Duminică, cu începere de la ora 18:00, BCM U FC Argeș Pitești va primi vizita celor de la Steaua București. Meciul face parte din cadrul etapei a 12-a a Ligii Naționale de Baschet masculin.

Alb-violeții traversează o perioadă dificilă, rezultatele fiind unele sub așteptări. În acest moment, BCM U are 2/9 și ocupă locul 8 în Grupa Valorică A.

Este limpede faptul că alb-violeții traversează o perioadă foarte dificilă, poate chiar cea mai dificilă din ultimii ani. Acest lucru se datorează rezultatelor negative înregistrate în actualul sezon competițional. Lotul de jucători pare a fi unul puternic, însă în aceste momente e posibil să se fi instalat o neliniște în cadrul echipei, cauzată tocmai de seria negativă. BCM U este ultima în GVA a LNBM, cu un bilanț de 2/9, iar șansele de calificare în TOP 6 au rămas doar unele matematice, însă greu de realizat. Piteștenii au nevoie de 3 succese din 3 meciuri în ultima parte a primei jumătăți din sezonul regulat, adversare fiind Steaua, BC CSU Sibiu și Dinamo Știința București.

Szabolcs Santa se află, în continuare, în perioada de recuperare și este incert pentru întâlnirea de duminică. De asemenea, nici Justas Tamulis nu este 100% valid de joc, el suferind o accidentare minora la antrenament.

Steliștii au 4/7 după 11 runde și țintesc obținerea unui nou succes pentru a fi tot mai aproape de calificarea în grupa roșie. În ultima etapă, bucureștenii au trecut de SCM U Craiova, pe teren propriu, obținând un
avantaj în fața oltenilor.

În meciul din tur, Steaua s-a impus cu scorul de 84-71.
Keith Clanton, lider al roș-albaștrilor în acest sezon, a totalizat atunci 25 puncte și 17 recuperări. În replică, pentru BCM U, Devin Searcy a avut 20 puncte și 13 recuperări. Jocul din Capitală a consemnat ultima dispută a Piteștiului cu Florin Nini în calitate de antrenor principal.

Brigada de aribitri ce va oficia întâlnirea este alcătuită din Ciprian Stoica, Laurențiu Grigoraș și Laszlo Bukuresti, comisar din partea FR Baschet fiind Mircea Martiș.

Tot ceea ce putem face este să fim alături de vulturi în continuare pentru că doar împreună suntem mai puternici. 
 
Fii și tu BCM U!
Sursa foto si info: BCMU