Vineri, în spațiul public a apărut informația că președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu, membru al Biroului Permanent Național PNL, s-a aflat în incinta Prefecturii Argeș, asta după ce premierul Ludovic Orban a declarat că cei din conducerea guvernului trebuie să stea izolați. Chiar el s-a retras la Vila Lac 1, după ce doi parlamentari PNL au fost diagnosticați cu Covid -19. In urma acestor informații, Miuțescu a transmis un comunicat de presă pe care îl redăm integral.

Legat de informațiile apărute în spațiul public, unele rău intenționate, doresc să fac următoarele precizări. Astăzi am avut o întâlnire cu domnul prefect atât pe tema epidemiei și pe combaterea ei în județul Argeș cât și pe tema altor subiecte de interes județean. În timpul discuției din biroul domnului prefect am aflat de la televizor decizia premierului de a solicita izolarea membrilor Guvernului și a membrilor Biroul Permanent Național. Săptămâna aceasta am participat la multe întruniri, inclusiv la ședința de birou luni la care a participat și domnul senator Vergil Chițac. Eu am stat la o distanță considerabilă de domnia sa, nu am interacționat direct. Apoi am avut întâlniri de lucru cu miniștrii, am fost la birou, am urmat activitatea cotidiană.

Astfel, pentru a elimina orice suspiciune, am decis să solicit o echipă de la Direcția de Sănătate Publică pentru a efectua testul pentru depistarea COVID-19 atât mie cât și domnului prefect. De asemenea, am discutat telefonic, în urma cu câteva minute, cu domnul prim-ministru Ludovic Orban și recomandarea domniei sale este autoizolarea la domiciliu pentru toți membrii Guvernului și pentru membrii BPN. Același lucru îl voi face și eu, voi intra în autoizolare la Curtea de Argeș.

 

Președinte PNL Argeș, Adrian Miuțescu