Ziua Mondială a Sănătăţii 2020 se celebrează într-un moment critic, în timp ce țările lumii combat pandemia de COVID-19…

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a găzduit, în 1948, prima întrunire la nivel mondial dedicată sănătăţii, în cadrul căreia s-a hotărât aniversarea la 7 aprilie a Zilei mondiale a sănătăţii.

Anul acesta, de Ziua mondială a sănătăţii se sărbătoreşte munca asistentelor medicale şi a moaşelor şi se reaminteşte, cu acest prilej, liderilor mondiali, rolul critic pe care acestea îl au în menţinerea unei lumi sănătoase.

În contextul nefericit actual, asistentele medicale şi alţi lucrători din domeniul sănătăţii se află în prima linie oferind îngrijiri, consultații şi tratament de calitate, susţinând dialogul comunitar în abordarea temerilor şi întrebărilor şi atunci când este nevoie de adunarea datelor pentru studiile clinice, pentru identificarea soluțiilor de combatere a virusului, care influențează viața întregii planete!

“Numai împreună cu toţii – pacienţi, cadre medicale, autorităţi sanitare, autorităţi locale – vom putea avea grijă de sănătatea noastră.
Ziua Mondială a Sănătății constituie un prilej de recunoaștere publică și respect pentru toți cei care se pun în slujba sănătății oamenilor, mai ales în aceste momente critice.
Cu acest prilej felicit corpul medical în integralitatea sa pentru realizările îndeplinite și îi doresc succes în lupta cu pandemia de coronavirus, dar și în toate proiectele viitoare, fie ele profesionale sau personale”.

Adrian Dumitru BUGHIU – Subprefect de Argeș