Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești a deschis un dosar penal după ce personalul medical de la Spitalul de Pediatrie nu ar fi dispus internarea sau testarea a doi pacienți care prezentau simptomatologia infectării cu COVID-19. Prefecturii Argeș, a fost întocmit un dosar penal pentru fals în declarații (in rem), după ce o minoră de 15 ani s-a prezentat la Spitalul de Pediatrie Pitești, cu simptome asociate îmbolnăvirii cu virusul COVID-19. Aceasta a declarat inițial că nu a venit din străinătate și că nu are cunoștințe care să fi venit de curând din altă țară. În urma verificărilor s-a stabilit că părinții acesteia se aflau în izolare la domiciliu, în urma revenirii din Suedia, din ziua de 10 aprilie. de pe lângă Judecătoria Pitești a fost înregistrat pe 10 aprilie un dosar penal în care se efectuează cercetări cu sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor, fapte prev. și ped. de art. 297 alin. 1 C.p., art. 352 alin. 2 C.p. și art. 352 alin. 1 C.p., anunță Ministerul public.
Procurorii acuză faptul că personalul medical ”nu ar fi dispus internarea sau testarea a doi pacienți care prezentau simptomatologia infectării cu COVID-19, activitate prin care s-ar fi încălcat, printre altele, dispozițiile legii nr. 46/2003 și care ar putea avea ca urmare răspândirea SARS-Co V-2”.
De asemenea, la nivelul unei unități medicale nu s-au luat măsuri în vederea desfășurării activității ca unitate spitalicească cu paturi SARS-Cov-2/COVID 19 cu comorbidități, fiind astfel nerespectate măsurile dispuse pentru prevenirea combaterii SARS-Co V-2.