Până în acest moment, au fost date în România peste 208.000 de amenzi în valoare totală de peste 80 de milioane de euro. În Argeș, de la instituirea stării de urgență, au fost date amenzi de aproape 11 milioane de lei pentru nerespectarea restricțiilor, adică aproximativ 2 milioane de euro.
În același timp, au fost efectuate în toată țara puțin peste 100.000 de teste pentru depistarea bolnavilor de coronavirus.
Guvernul nu face, astfel, mai nimic nimic pentru reducerea transmiterii noului coronavirus.
Nu se testează, nu se crește capacitatea de testare, nu se fac teste prin sondaj. Se mizează exclusiv pe sancționarea populației. Ori, în România se dau de 5 ori mai multe amenzi ca în Marea Britanie, dar se fac de 10 ori mai puține teste pe zi pentru identificarea cazurilor de noi infecții!
Nu mai bine s-ar face mai multe testări, în loc să se dea amenzi cu duiumul care nu se știe cum și dacă vor fi încasate, grevând, în schimb, bugetele locale?
Nu mai bine s-ar renunța la fantasmagorii precum carantinarea prelungită în hoteluri a vârtnicilor și, în schimb, să se ia măsuri de sprijinire reală a celor aflați în dificultate?
Nu mai bine s-ar renunța la păcăleli precum site-ul nefuncțional pentru “ajutorarea” IMM-urilor și, în schimb, să se ia măsuri reale de sprijinire a mediului de afaceri?
P.S. Și pentru că tot e la modă instituirea de conduceri militare la DSP-uri și spitale: vreo 10 soldați de prin Crișana care trebuiau să plece în Afganistan au fost depistați cu coronavirus; ce facem, înlocuim comanda militară a batalionului sau a Armatei?

Ion Mînzînă, președinte PSD Argeș