Publicitate Stiri de Pitesti
pub@stiridepitesti
Acasă PUB 4 sfaturi pentru yoga în izolare

4 sfaturi pentru yoga în izolare

pub@stiridepitesti

În această perioadă de izolare, există mulți factori cauzatori de stres și anxietate, iar remediul cel mai recomandat de profesioniști este meditația sau sportul. Activitatea fizică pe care o poți face de acasă include și yoga, o practică veche de mii de ani. Acest tip de exerciții, cu mișcări lente și posturi variate, are nenumărate avantaje atât pentru sănătatea ta fizică, cât și pentru cea psihică.

Mai jos regăsești cele mai importante sfaturi pentru a începe yoga în sufrageria ta!

  1. Găsește un loc confortabil 

Dacă ai o cameră suplimentară pe care o poți dedica activităților fizice, ar fi ideal să o folosești.  Un perete gol sau o zonă liniștită și liberă (fără mobilă) este, de asemenea, un spațiu perfect pe care să îl dedici acestui sport. Elementele de decor sunt utile pentru concentrare – poți folosi lumânări sau bețișoare parfumate.

În cele mai multe cazuri, este de preferat să faci exerciții afară, însă dacă nu ai o zonă verde în apropiere, atunci nu este recomandat să ieși, având în vedere restricțiile de circulație în vigoare. Cu toate acestea, nu uita că yoga oferă la fel de multe beneficii în izolare ca atunci când e practicată în aer liber.

  1. Ia-ți accesorii de yoga

Covorul de yoga este elementul esențial atunci când vrei să fii sigur că faci totul ca la carte. Bineînțeles, se poate înlocui cu pături sau cu perne cu care poți improviza, dar trebuie să ai grijă ca acestea să nu alunece. Materialele antiderapante pentru podea sunt de recomandat, astfel că eventualele accidente vor fi evitate. 

Pe lângă asta, asigură-te că ai o îmbrăcăminte adecvată, pe care o poți cumpăra cu un click aici, care să-ți permită mișcări ample și o flexibilitate mare. Bustierele sau pantalonii tip colanți sunt perfecți pentru yoga. Este de preferat să nu porți nimic în picioare, deoarece vei avea un contact mai bun cu solul, iar acest lucru te va ajuta în meditație. 

  1. Stai în siguranță pentru a preveni rănirea

Urmărește-ți întotdeauna limitele și fii atent, mai ales, la zonele sensibile ale corpului – cele deosebit de vulnerabile sunt genunchii, șoldurile, coloana vertebrală și gâtul. Dacă simți senzații dureroase, ajustează-ți poziția și nu forța sau împinge.

Încălzește-ți corpul în mod corespunzător înainte de a încerca posturi mai avansate și verifică dacă se simte bine să fii în poziție. Momentele cu potențial mare de risc de accidentare sunt, mai ales, în timpul tranzițiilor sau atunci când te deplasezi. 

  1. Exersează yoga în mod regulat

Chiar și dacă practici o dată pe săptămână este benefic! Conform statisticilor, de trei ori este recomandat, însă ideal ar fi să faci în fiecare zi. Trebuie să îți setezi niște obiective realiste, pe care să le poți atinge – motivează-te să faci mișcare o dată pe zi, iar în funcție de asta vei stabili dacă reușești să menții acest ritm. Este foarte important să nu te forțezi și să începi treptat acest efort susținut, deoarece există riscuri de extenuare sau întinderi musculare. 

Acestea fiind spuse, iată câteva sfaturi pe care le poți aplica atunci când vrei să exersezi yoga și nu reușești să ajungi la cursurile tale preferate. Cu câteva accesorii, vei reuși să transformi sufrageria ta într-o zonă ideală pentru această activitate!

Sursă: pinterest.com

 

Exit mobile version