În această perioadă foarte grea prin care trece România, atât din punct de vedere epidemiologic, cât mai ales economic, tot mai mulți copii din Argeș au nevoie de ajutorul semenilor pentru a avea acces la programe educaționale de calitate. Cum școlile sunt închise, alternativa este aceea ca micuții să asiste la cursurile predate de la distanță, prin intermediul posturilor TV și, mai ales, al Internetului.

Din păcate, zeci de mii de copii din Argeș fără posibilități financiare nu au acces la Internet și nici nu posedă calculatoare sau tablete care să le permită accesul la cursurile predate online.

De aceea, tocmai presa online din Argeș demarează, începând cu data de 1 mai, o colectă publică de tablete, desktop-uri sau laptopuri pentru cei mai nevoiași dintre copii. Aceste device-uri nu trebuie să fie noi și nici să aibă performanțe deosebite, ci doar să fie compatibile cu streamingul oferit de școli și cu o configurație care să permită instalarea softurilor educaționale.

Campania este susținută de următoarele site-uri de stiri: Institutiilestatului.ro, Stiridepitesti.ro, Argesplus.ro, Obiectivdearges.ro, Universulargesean.ro, Stiri-Arges.ro, Impuls de Argeș, precum și de alte instituții de presă pe care le așteptăm alături de noi.

Obiectele donate pot fi depuse la urmatoarele adrese:

-Sediul TV Online ArgesPlus, strada Tudor Vladimirescu, nr 1a, Pitești

-Sediul ȘtiridePitești.ro, strada Pasajul Școlilor, Hotel Alcadibo, etaj 2, camera 204

De asemenea, Punktnet și Kaspersy se vor alătura campaniei, prin donații care constau în soluții antivirus.

Se va întocmi câte un proces verbal pentru fiecare obiect donat, donatorul fiind înștiințat ulterior cui i-a fost înmânat bunul respectiv. Împreună cu primarii localităților argeșene, vom identifica acele cazuri care au nevoie, URGENT!, de sprijinul nostru.

Amănunte la telefoanele 0773.927.056 (Dan Badea-ArgesPlus)

0744851182 (Carmen Buliga – ȘtiridePitești.ro)

0744999282 (Liliana Costache – Instituțiilestatului.ro)

07436416399 (Steluta Chirita – Contraataculargeșului.ro)

0763130321 (Iulia Vlad – Universulargesean.ro)

Vă mulțumim!