Un număr 99 de stații de așteptare călători urmează a fi modernizate prin contractul de finanțare nerambursabilă pentru proiectul „Modernizarea infrastructurii serviciului de transport public local de călători și creșterea atractivității transportului nemotorizat”.

Fiecare stație va fi dotată cu câte două panouri laterale electronice pentru informarea călătorilor (cu informații despre traseu, timpul de așteptare și hărți). Toate stațiile vor fi dotate cu câte un panou digital interactiv pentru afișarea, la cerere, a unor informații precum prețul biletelor și abonamentelor de transport.

Vor fi montate benzi tactile pentru persoanele cu dizabilități și amenajate 20 de puncte de vânzare a biletelor și abonamentelor de călătorie.

În fiecare stație se vor monta camere video de supraveghere, iar în stațiile de călători de la capăt de linie vor fi amenajate grupuri sanitare.

Se va introduce sistemul integrat de e-Ticketing pentru transportul public de călători și vor fi amplasate panouri informative în timp real în stații. Vor fi implementate carduri inteligente pentru călători, automate de emitere a cardurilor, aparate de validare a călătoriei în interiorul vehiculelor de transport public și echipamente de control.

Validarea călătoriei se va face la bordul autovehiculului de transport public. La îmbarcare, pasagerii vor trece cardul prin fața dispozitivului de validare pentru autentificarea dreptului de călătorie.

Sistemul de Back Office va gestiona toate plățile pentru întregul sistem de taxare și va monitoriza componenta de securitate și control.

Procedurile de achiziție au fost demarate luna aceasta.