Gențile au fost alături de noi o mare parte a istoriei recente, evoluând de la un mic săculeț de pânză ce ajuta la transportul în siguranță al banilor și pietrelor prețioase, până la statusul actual în care îl regăsim, de cele mai multe ori, ca un fashion statement ce completează perfect ținuta, purtat în egală măsură de femei și bărbați. 

 

În ultimele decenii, moda genților a evoluat de la articole din piele naturală, practice și elegante, la creații moderne, din materiale ecologice, cu printuri haioase, culori vesele și tipare ieșite din comun. La apariția lor, aceste accesorii erau modalitatea perfectă de a ține în siguranță obiectele de valoare. Săculeții puteau fi cu ușurință ascunși sub haine fără ca nimeni să bănuiască nimic. Odată cu trecerea de la statutul de obiect strict utilitar la cel decorativ, de statement, este necesar ca valoarea obiectelor ce pot fi purtate în geantă să scadă.

 

Este important să ai în permanență cu tine lucruri ce îți vor fi utile în cursul unei zile, dar dacă deții obiecte cu valoare sentimentală, bijuterii scumpe sau lucruri a căror pierdere poate avea consecințe grave, este mai bine ca acestea să rămână acasă! Dacă îți dorești să-ți reînnoiești colecția de vară cu un nou model de clutch, rucsac sau poșetă în care să îți ții cele necesare, dă click aici pentru a descoperi cele mai noi tendințe. 

Iată care sunt cele 7 obiecte pe care să NU le porți niciodată în geantă:

O listă a parolelor tale

 

Majoritatea site-urilor pe care este necesar să îți faci cont cer parole complexe ce te vor ajuta să te ferești de eventuale spargeri virtuale. Specialiștii în securitate cibernetică recomandă să nu se folosească aceeași parolă pentru conturi multiple, așa că poate părea dificil să memorezi atât de multe cuvinte cheie. Este ideal să le notezi, dar nu este deloc indicat să porți acea listă în geantă. În eventualitatea unui furt sau a pierderii poșetei, identitatea ta online va fi compromisă! 

Documente de identitate

 

Desigur că este necesar să porți la tine buletinul sau permisul de conducere, dar este contraindicat ca în geanta ta să se regăsească certificatul de naștere sau alte documente importante în cazul în care nu le vei folosi în acea zi. În eventualitatea nefericită în care îți vor fi furate, pe lângă faptul că refacerea lor îți va da bătăi de cap, este foarte posibil ca și identitatea ta să fie folosită de altcineva.

Sume mari de bani

 

Sumele mari de bani, bijuteriile sau telefoanele de valoare pot fi foarte tentante pentru răuvoitori. Dacă, totuși, trebuie să ai la tine într-o zi aceste lucruri, ai mult mai multă grija de siguranța lor!

 

  • Un telefon mobil neparolat

 

Un telefon mobil neparolat îți poate aduce multe prejudicii dacă ajunge în mâini nepotrivite. De la tranzacții mobile până la furt de identitate, un hoț creativ se poate folosi de informațiile aflate în smartphone-ul tău. 

 

  • Bonuri de la casa de marcat

 

La o primă vedere aceste bucățele de hârtie pot părea banale. Totuși, un răuvoitor experimentat ce a intrat în posesia lor, dar și a cardului tău de debit, poate verifica locurile în care îți faci cumpărăturile mai des și se poate folosi de această informație, devenind foarte dificil pentru tine să recuperezi banii pierduți, chiar și cu ajutorul instituțiilor abilitate.

 

Dacă obișnuiești să arunci la întâmplare chitanțele și bonurile în geantă, fă-ți un obicei ca măcar la trei zile să le îndepărtezi.

 

  • O întreagă colecție de machiaj

 

Este important să ai cu tine o mini-trusă de machiaj pentru reîmprospătarea look-ului. Încearcă să apelezi la produsele mici, bine securizate într-un portfard, pentru a evita distrugerea lor și, inevitabil, deteriorarea interiorului poșetei tale.

 

  • Alimente perisabile

 

Dacă știi că lipsa unei gustări pe timpul zilei te face să te simți rău, alege să ai cu tine alimente uscate, depozitate într-o pungă cu fermoar, pe care să le îndepărtezi la finalul zilei. Astfel, nu numai că îți vei menține un nivel potrivit de energie, dar vei salva și obiectele aflate în geantă în eventualitatea în care snack-ul tău se va vărsa sau se va strivi din cauza mișcării.

 

Așadar, ai mare grijă la articolele pe care alegi să le porți în geantă. Chiar dacă pot părea neapărat necesare, pierderea lor îți va aduce mai multe prejudicii decât ai putea crede!

 

sursă foto: www.shutterstock.com