Într-un comunicat de presă emis de PNL Argeș ca replică la criticile aduse de șeful PSD Argeș guvernării liberale, comunicatorii partidului îi transmit: ”Domnule Mînzînă, în aparatul bugetar am adus profesioniști și da, am eliminat politrucii PSD care căpușau instituțiile publice!”. Ce-i drept, e drept!

PNL, ca toate partidele care vin la guvernare s-a grăbit să-și pună oamenii în funcții, uneori chiar cu familie cu tot. Dar să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului și să prezentăm lista profesioniștilor din Argeș ajunși amețitor de rapid în tot felul de funcții.

  1. Începem cu un nume mai puțin cunoscut publicului – Florentin Popa, secretar general al PNL Argeș. Nu vă mustrați că nu ați auzit de dumnealui, pentru că singura șansă să-l fi cunoscut era dacă aveați copilul elev la Liceul Vedea unde Florentin Popa a fost președintele unei asociații de părinți în CA-ul liceului. Fiind un profesionist în domeniu, domnia sa a fost numit preşedintele CA al Smart SA. ( Compania Naţională Transelectrica, Filiala Societatea pentru Servicii de Mentenanţă a  Reţelei Electrice de Transport „Smart” SA. )

2. Gelu Tofan, responsabil cu Departamentul de Comunicare a devenit Expert la Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri-România și membru CA Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN). Până să devină și dumnealui un profesionist în aceste domenii a deținut (încă deține) o societate care avea ca obiect de activitate sifoanele. Dar, domnul Tofan are aspirații și mai mari, dorindu-și să ajungă director la AFIR –  Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, și pentru asta avea nevoie de un serviciu la stat, ca numirea să fie posibilă.

3. Narcis Sofianu. Avocat de profesie, domnia sa a devenit o dată cu guvernarea liberală expert în Drumuri și Poduri, și nu oriunde, ci tocmai la Buzău. Și el vânează un post mai șmecher de atât, așa că avea nevoie de o angajare prin instituțiile statului. Cornel Ionică o să-i ducă lipsa în Consiliul Local Pitești, unde noul profesionist de la Drumuri și Poduri era consilier liberal.

4.Marius Postelnicescu. Fostul director AL Administrației Bazinale de Apă ArgeșVedea a fost numit director adjunct la Apele Române, domeniu pe care să zicem că-l stăpânește, dar fiind un profesionist și-n telecomunicații și rețele electrice, a fost numit  membru în CA la TELETRANS SA – Societatea pentru Servicii de Telecomunicații și Tehnologia Informației în Rețelele Electrice de Transport TELETRANS SA, de unde încasează pentru o şedinţă pe lună 4.080 lei. Sincer, o combinație periculoasă apa cu rețelele electrice…dar fiind un profesionist, sigur se va descurca.

5. Un alt profesionist, este și fiul președintelui PNL Argeș, Răzvan Miutescu. Tânărul Răzvan nu a luat BAC-ul din prima, dar știe să socotească foarte bine, astfel încât a ajuns direct la Curtea de Conturi.

6.Și cel mai profesionist dintre profesioniști – însuși domnul președinte al PNL Argeș, Adrian Miuțescu. Dânsul a aterizat tocmai în CA-ul de la ROMAERO. Invidios pe succesul său, un coleg liberal a strigat în gura mare într-un cerc de prieteni că, vezi domne, Miuțescu nu ar fi făcut nici măcar avione de hârtie când era mic! Urât!

Listă în actualizare…

P.S. Presupunem că nu mai este nevoie să menționăm că toți domnii de mai sus sunt membri PNL.