Publicitate Stiri de Pitesti
pub@stiridepitesti
Acasă Administratie Ion Mînzînă: Meritele pentru Vila Florica aparțin miniștrilor PSD

Ion Mînzînă: Meritele pentru Vila Florica aparțin miniștrilor PSD

pub@stiridepitesti

Discuțiile pe seama Muzeului Național ”Brătianu”, recent inaugurat, continuă. Miercuri, șefii Consiliului Județean Argeș au ținut să aducă mai multe precizări referitoare la demersurile pe care le-au făcut de-a lungul timpului, pentru ca Vila Florica să nu ajungă să fie transformată în cârciumă. Aceștia au reamintit celor prezenți la conferința de presă că în 2017 ministrul PSD al Culturii, Ionuț Vulpescu, a introdus în bugetul ministerului suma necesară exercitării dreptului de preempțiune al statului pentru achiziția Vilei Florica a Brătienilor.

Mai apoi, tot un ministru PSD al Culturii, Lucian Romașcanu, a negociat și a semnat contractul de achiziție cu proprietarii; și a reușit să obțină de la aceștia și o sumă importantă din preț, 65.000 EUR, ca donație către minister pentru reparații dar și pentru instituirea Burselor „Brătianu”.
Vicepreședintele CJ Argeș, Ion Mînzînă a declarat: „Voi face câteva precizări importante pentru a scoate în evidenţă vorbele lui Lucian Blaga: „Cu penele altuia te poți împodobi, dar nu poți zbura. Eu şi Dan Manu (n.r- președinte CJ Argeș) am fost implicați în achiziționarea de stat a singurei clădiri de patrimoniu din România. La CJ Arges s-a prezentat un mare antreprenor, proprietari de clădiri de patrimoniu, și ni s-a dat un ultimatum ca până la 31 decembrie 2017 să ne exprimăm sau nu dreptul de preemţiune.
Totodată, ne-a adus la cunoștință că statul român nu-și va exprima dreptul de preemtiune. Mai mult, ne-a informat și de sumele care trebuie investite în viitor în acea clădire. Vulpescu și Romaşcanu au fost cei doi care au pus umărul la cumpărarea acestei vile. Dacă nu ar fi fost cei doi PSD-isti, liberalii ar fi sărbătorit cei 145 de ani de liberalism, într-o cârciumă. Domnul Iohannis a contestat arunci legea la Curtea Constituțională. Nu îmi aduc aminte ca domnul Orban să fi ieșit cu vreo declarație la vremea aceea. În motivator se spunea că nu poți face o lege pentru o casă. Eu chiar mi-am pus problema la vremea aceea dacă poți face o lege pentru 6 case. Oamenii aceștia se impăunează cu lucruri la care nu au făcut nimic. Toate meritele sunt ale celor doi miniștri PSD.”

De asemenea, reprezentanții Consiliului Județean Argeș au ridicat întrebarea: ”Câți bani va aloca ministerul pentru întreținerea noului muzeu?” În 2019, Consiliu Județean Argeș a alocat 20 de miliarde de lei vechi, iar până acum noii ”proprietari” ai Vilei Florica nu au specificat sumele atribuite acestui edificiu național.

Exit mobile version