Renault suspendă proiectul de creștere a capacității de producție inclusiv la Dacia

Renault anunță un amplu program de reducere a costurilor: Suspendă proiectul de creștere a capacității de producție inclusiv la Dacia. Va concedia aproape 15 mii de angajați la nivel global, dar nu precizează dacă planul de concedieri ar afecta în vreun fel și România.
acum 2 ore
Planul de restructurare al Grupului Renault își propune să obțină economii de peste 2 miliarde euro, pe parcursul a trei ani. Compania precizează că este nevoită să-și accelereze transformarea, din cauza dificultățile întâmpinate, a crizei majore cu care se confruntă industria auto și a urgenței impuse de tranziția ecologică.

Principalele puncte ale planului de restructurare, așa cum a fost el comunicat de companie:

Reducerea numărului de angajați din producție;
Suspendarea proiectelor de creștere a capacității, planificate în Maroc și România, studierea unei adaptări a capacităților de producție din Rusia, precum și raționalizarea activităților de fabricație a cutiilor de viteze, la nivel mondial
În Franța, Grupul va fi organizat în jurul unor zone de afaceri strategice, cu un viitor promițător: vehicule electrice, LCV-uri, economia circulară și inovația cu valoare adăugată ridicată
Subcontractarea centrelor de cercetare și dezvoltare din străinătate
Optimizarea producției ar urma să aducă economii de 650 de milioane euro
Redimensionarea capacităților industriale astfel încât acestea să ajungă la 3,3 milioane de autoturisme în 2024, față de 4 milioane in 2019
O reducere a costurilor de 700 de milioane de euro din digitalizarea și raționalizarea costurilor de marketing și a serviciilor suport
Transferul pachetului de acțiuni deținut de Groupe Renault la Dongfeng Renault Automotive Company Ltd din China către Dongfeng Motor Corporation și oprirea producției vehicule cu combustie, sub marca Renault, pe piața chineză.
Renault precizează că, în cazul în care va face reduceri de personal, se angajează la un dialog susținut cu partenerii sociali și cu autoritățile locale. Are în vedere ca ajustarea forței de muncă să se facă prin măsuri de recalificare, mobilitate internă și plecări voluntare. Intenționează reducerea a 4.600 de posturi în Franța și a peste 10 mii de locuri de muncă în restul lumii.

În urmă cu câteva zile, ministrul francez al Mediului a declarat că guvernul francez condiționează ajutorul de 5 miliarde de euro acordat Grupului Renault de blocarea dezvoltării unor noi capacități de producție în afara Franței.

În România, Renault planificase o extindere a capacității de producție la Uzinele Dacia, de la 350 de mii de vehicule în prezent, la peste 400 de mii de mașini pe an.

Comunicat Renault

2o22 Cost Reduction Plan Project – Press Release

Sursa Biziday