Redecorarea spatiului de locuit nu inseamna intotdeauna sa faci investitii majore in acest sens.

Daca ai putin timp la dispozitie, creativitate si indemanare poti sa transformi orice suprafata intr-una moderna care sa ii ofere un aspect nou casei tale cu ajutorul unui autocolant selectat in functie de preferintele tale sau de dorintele pe care le ai in ceea ce priveste transformarea spatiului.

Modelele de autocolant sunt atat de diversificate incat poti pune in practica orice idee ai avea, indiferent cat ar fi de indrazneata. Incepand de la modele simple pana la modele 3D vei putea obtine un decor interesant si potrivit cu dorintele tale.

Avantaje si dezavantaje prezentate de autocolantul pentru mobila

Autocolantul poate sa aiba numeroase avantaje iar unul dintre cele mai importante este reprezentat de capacitatea acestuia de a masca toate imperfectiunile. Daca doresti sa aduci la viata o piesa de mobilier vechi sau doresti sa schimbi culoarea faiantei din baie, raspunsul este sa folosesti autocolant. Vei putea sa creezi numeroase design-uri interesante si vei putea sa tii pasul cu tendintele mai usor. Cu ajutorul unui model de autocolant vei putea sa experimentezi cu texturile si sa obtii un design de efect.

Un alt avantaj al autocolantului este acela ca poti sa renunti cu usurinta la acesta fara sa strici suprafata pe care a fost aplicata. Insa va trebui sa folosesti o solutie speciala si sa indepartezi autocolantul cu grija. De acest lucru depinde si cat de puternic este adezivul folosit.

Daca iti doresti ca autocolantul sa reziste pentru mult timp atunci iti recomandam sa acorzi atentie calitatii autocolantului.

Modelele de autocolant pe care le gasesti pe piata te vor ajuta sa schimbi aspectul casei tale in doar cateva ore fara prea mult efort sau investitii consistente. Poti obtine decoruri inedite si in ton cu tendintele actuale. Este indicat sa folosesti autocolant chiar si pentru camera celor mici. Daca au anumite dorinte si vor o camera mai originala atunci vei putea face acest lucru folosind doar autocolant.

Inca un avantaj despre care mai merita sa pomenim este pretul foarte mic. O astfel de schimbare nu presupune sa investesti in alte piese de mobilier sau sa renovezi peretii in culori noi.

Cum sa intretii suprafetele pe care ai pus autocolant?

Casa ta va arata foarte bine iar autocolantul se va pastra in conditii bune pe termen lung. Intretinerea suprafetelor imbracate cu autocolant se face simplu. Trebuie doar sa nu folosesti materiale abrazive pe suprafata autocolantului pentru a nu se zgaria. Foloseste intotdeauna o carpa moale pentru a sterge suprafata de praf. Daca ai utilizat autocolant pentru faianta din bucatarie atunci va trebui sa folosesti o solutie potrivita pentru astfel de suprafete si sa folosesti o carpa moale sau un burete moale.

Este important sa respecti aceste instructiuni de intretinere pentru a te asigura ca modelul de autocolant isi pastreaza aspectul frumos pe termen lung. Autocolantul nu prezinta foarte multe dezavantaje si reprezinta o solutie optima mai ales pentru momentele in care nu doresti sa investesti neaparat in piese de mobilier noi sau sa renovezi prin casa.