La primele ore ale dimineţii de astăzi, 26 iunie, poliţiştii au desfăşurat 6 percheziţii domiciliare, dintre care una în Piteşti, una în Bucureşti, una în Curtea de Argeş, una în Merişani şi două în Ştefăneşti, la sediul mai multor societăţi comerciale şi locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală.
Din cercetări s-a stabilit că în perioada 2015-2017, un bărbat de 76 de ani, din Piteşti, ar fi înregistrat în mod fictiv achiziţia a peste 12 tone de deşeuri din materiale plastice rezultate din procesul tehnologic, de la mai multe societăţi comerciale cu obiect de activitate de prelucrare material plastic, cu scopul eludării de la plata taxelor către bugetul de stat.
Firma, având ca obiect de activitate colectarea de deşeuri, nu era autorizată pentru reciclarea sau distrugerea deşeurilor, nu a prezentat materialele pentru care au fost înregistrate contracte de colectare sau documente din care să reiasă predarea deşeurilor către alte firme autorizate pentru reciclare sau distrugere. Astfel au fost obţinute bonificaţii de la Organizaţiile de Transfer a Responsabilităţii, în valoare de aproape 5.500.000 de lei, sume care, în lipsa colectării, ar fi trebuit să fie achitate către bugetul de stat prin Administraţia Fondului de Mediu.
În urma perchezițiilor, au fost identificate şi ridicate acte și documente contabile, precum şi două laptopuri, iar bărbatul a fost condus la sediul poliției pentru audieri.