Publicitate Stiri de Pitesti
pub@stiridepitesti
Acasă Stiri Zeci de percheziții în Argeș la societăți comerciale, prejudiciul de 1.800.000 lei

Zeci de percheziții în Argeș la societăți comerciale, prejudiciul de 1.800.000 lei

pub@stiridepitesti

În zilele de 25 și 26 iunie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravehgerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au desfășurat 19 percheziții, pentru administrarea probatoriului în două cauze penale privind săvârșirea de infracțiuni de evaziune fiscală, pe raza județului Argeș și a municipiului București, la sediile unor societăți comerciale și locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea faptelor ce fac obiectul cercetărilor.
În ziua de 25 iunie a.c., polițiștii au desfășurat 13 percheziții, dintre care 10 în municipiul Pitești, una în mun. Câmpulung, una în orașul Mioveni și una în comuna Davidești.
Din cercetări s-a stabilit că doi bărbați, ambii de 52 de ani, din Pitești, având calitatea de administratori ai unor societăți comerciale, ar fi înregistrat în evidențele contabile ale societăților achiziții fictive de bunuri, prejudiciul estimat fiind de 1.800.000 lei, reprezentând TVA dedus în mod fraudulos şi impozit pe profit neplătit la bugetul de stat, dedus prin micşorarea artificială a bazei impozabile.
În urma perchezițiilor, au fost identificate şi ridicate acte și documente contabile, iar cei doi bărbați au fost conduși la sediul poliției pentru audieri.
Pentru recuperarea prejudiciului, a fost instituită măsura sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile și imobile deținute de cei bănuiţi, până la valoarea prejudiciului calculat în cauză.

Exit mobile version