Primăria Pitești anunță că fost semnat Contractul de finanțare nerambursabilă pentru proiectul „Realizarea de puncte de transfer pentru integrarea operațională a transportului public urban și periurban”. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 4 „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Obiectivul specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe Planurile de mobilitate urbană durabilă.
Valoarea totală a proiectului este 3.818.754,74 lei, din care finanțarea nerambursabilă acordată este de 3.724.513,46 lei, sumă care reprezintă 98 % din valoarea cheltuielilor eligibile, contribuția proprie fiind de 76.010,48 lei, ( reprezentând 2%), iar durata de implementare a acestuia este de 12 luni.
În cadrul proiectului urmează să se realizeze două puncte de transfer pentru integrare operațională a transportului public urban și periurban în parcarea la bowling, de pe strada Costache Negri, nr. 30 și la capătul de linie Gheorghe Doja.
Lucrările propuse constau în:
• Refacerea structurii carosabile a platformelor aferente punctelor de transfer și marcarea alveolelor destinate opririi microbuzelor;
• Iluminat și supraveghere video;
• Semănare de gazon și plantarea de arbori și irigarea automată a spațiilor verzi;
• Instalarea de automate pentru vânzarea biletelor;
• Instalarea de containere cu destinația de sală de așteptare și grupuri sanitare.